Dinsdag 24 september organiseerde De Goudse een MKB Kennisdag

De professionele verzekeringsadviseur speelt volgens Geert Bouwmeester, bestuursvoorzitter van De Goudse, een onmisbare rol voor ondernemers. "Veel ondernemers zijn onwetend over hun risico’s. Er is een belangrijke rol weggelegd voor de adviseur om het risicobewustzijn te vergroten en zo te helpen de continuïteit van bedrijven te waarborgen." Bouwmeester deed deze uitspraak tijdens de Kennisdag voor MKB-adviseurs, die De Goudse op 24 september hield in Spant! in Bussum.

V.l.n.r.: Hans Biesheuvel (voorzitter ONL voor Ondernemers), Enno Wiertsema (directeur Adfiz), Geert Bouwmeester (bestuursvoorzitter De Goudse), Christian Severijns (bedrijfsadviseur Koninklijke Horeca Nederland/Horeca Maatwerk) en Maarten Bouwhuis (dagvoorzitter).


Lage prioriteit
Zijn mening werd gedeeld door de drie andere deelnemers aan het rondetafelgesprek, dat werd geleid door dagvoorzitter Maarten Bouwhuis. ‘Ondernemers zijn vooral bezig met hun dagelijkse business en denken: mij gebeurt dit niet’, aldus Hans Biesheuvel (voorzitter ONL voor Ondernemers). Christian Severijns (bedrijfsadviseur Koninklijke Horeca Nederland/Horeca Maatwerk) was dit met hem eens: ‘Verzekeringen hebben lage prioriteit. Maar dat kan dan wel tot een probleem leiden, zeker bij brand of arbeidsongeschiktheid.’ Adfiz-directeur Enno Wiertsema toonde wel begrip voor de lage prioriteit die ondernemers aan verzekeringen toekennen. ‘Het is ingewikkeld, saai en kost geld.’
 
Kosten 
Volgens 81% van de adviseurs in de zaal speelt vooral het kostenaspect een rol. Een veel kleinere groep gaf in een smartphonepeiling aan dat het gebrek aan risicobewustzijn wordt veroorzaakt doordat ondernemers geen adviseur hebben (11%), doordat ze niet openstaan voor de voorlichting van hun adviseur (5%) of doordat ze lak hebben aan risico’s (3%).
 
Colleges
Naast het plenaire gedeelte bood de Kennisdag de circa driehonderd deelnemers de mogelijkheid om deel te nemen aan twee colleges naar keuze, onder andere over ontwikkelingen in de collectieve inkomensmarkt, preventie in de horeca en verschuivingen in de AOV-markt.
 
Geplaatst op 25-09-2019

< VorigeVolgende >


Share on: