FOCWA gaat leden helpen bij verplichte milieumaatregelen

De wet verplicht een groot aantal bedrijven om energiebesparingsmaatregelen te nemen. Dat geldt dus ook voor veel FOCWA-leden. Uitvoering van de wet kan veel tijd, moeite en geld kosten. FOCWA gaat betrokken leden helpen om zo eenvoudig mogelijk en financieel gunstig aan de wet te voldoen.

De energiebesparingsverplichting geldt voor bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas gebruiken. Om deze bedrijven hierin te ondersteunen, is er door MKB Nederland, FOCWA en andere brancheorganisaties een praktisch hulpmiddel ontwikkeld. Dat legt alle verplichtingen uit in begrijpelijke taal en laat verschillende mogelijkheden zien om aan de wet te voldoen. Slimme keuzes maken het mogelijk tienduizend euro per jaar of meer te besparen op uitgaven voor energiebesparing. De tool is specifiek gericht op schadeherstelbedrijven (autoschade, ruitherstel, truckschade, caravan- en camperschade).
 
Femke Teeling, directeur FOCWA: “Dit voorjaar stoomden we onze leden klaar voor de informatieplicht energiebesparende maatregelen. Vanuit de ondersteuning aan onze leden tijdens informatieavonden en de helpdesk, voelden we dat veel schadeherstelbedrijven veel meer willen en kunnen doen in het kader van energiebesparende maatregelen. Daarom hebben we samen met MKB Nederland een project opgezet om FOCWA-leden concrete handvatten te bieden om hier zelf mee aan de slag te gaan. We zijn dan ook trots dat onze branche een van de koplopers is in de noodzakelijke verduurzaming.”
 
Hoe werkt het?
Deelnemende bedrijven krijgen toegang tot een online programma waar alle maatregelen staan met opties om aan de verplichtingen te voldoen. Per maatregel staat aangegeven wat de prijsverschillen tussen de opties zijn. Verder krijgt de gebruiker advies over de volgorde van te nemen maatregelen. De ondernemer maakt een eigen planningslijst die past bij het eigen bedrijf. Voor iedereen is dat anders. Deze lijst kan gebruikt worden voor het overleg met de Omgevingsdienst die bedrijven gaat controleren op het naleven van de wet. Onderdeel van het programma zijn reminders die helpen herinneren wanneer bepaalde maatregelen uitgevoerd moeten worden.
 
Leden van FOCWA ontvangen een unieke kortingscode om gebruik te kunnen maken van deze dienstverlening.  
Geplaatst op 27-09-2019

< VorigeVolgende >


Share on: