Frits Schulte verlaat verzekeringsmarkt

Frits Schulte heeft na ruim veertig jaar besloten de markt te verlaten na verkoop van de activiteiten van zijn laatste initiatief: FleetCollective.

Schulte (62) zit vanaf juli 1976 in het vak. Hij startte als trainee bij de NMB aangeboden en werd op de assurantieafdeling geparachuteerd. De NMB had een eigen beursafdeling op de Rotterdamse Assurantie Beurs en zo belandde Schulte in de transport en aansprakelijkheid. Na een paar omzwervingen trad hij als insurancemanager in dienst bij PON en mocht voor het concern een assurantie-afdeling oprichten, een afdeling die later werd samengevoegd met de VVS. En zo werd hij directeur van de VVS, een groot volmachtbedrijf in Diemen. Vanuit VVS zette hij een verzekeringsbedrijf op in Polen. Dat bedrijf werd in 2001 geïncorporeerd als afdeling van de Volkswagenbank; in 2007 gebeurde hetzelfde met VVS en werkte hij tot eind 2009 als Risk- en insurancemanager voor PON Holdings. In 2010 besloot hij zijn eigen adviesbureau op te starten: Fazit.

Met Fazit deed hij interim-opdrachten op het gebied van Riskmanagement. Én Automotive, want hij heeft altijd wel iets met wielen gehad. Automotive is hem tot aan zijn vertrek blijven achtervolgen. Zijn laatste grote activiteit lag dan ook op het snijvlak van de mobiliteitsbranche en assurantiën: hij richtte samen met twee compagnons uit de autobranche Fleetcollective op. Onlangs heeft hij besloten de markt te verlaten.

Benieuwd wat Frits Schultes plannen zijn? Zie pagina 30 van SCHADE magazine nummer 4 dat vorige week uitkwam. Geen abonnee? Vraag een (proef)abonnement aan: https://schade-magazine.nl/abonnement-aanvragen of neem contact met ons op door te bellen naar 040–8428716.

Geplaatst op 06-09-2019