Glasstone/Novanet wint Rob Insinger Award 2019

Op donderdag 12 september vond de uitreiking van de Rob Insinger Award plaats. Deze duurzaamheidsaward van de Stichting Duurzaam | Herstel is bestemd voor het meest toonaangevende initiatief in de sector. De RIA is gewonnen door Glasstone/Novanet.

Zij hebben een polijsttechniek ontwikkeld waarmee ook grotere en diepere beschadigingen in glas en natuursteen gerepareerd kunnen worden. Hierdoor hoeft minder vaak glasschades vervangen te worden. Zie ook ons artikel in het magazine van augustus.

Er waren vijf genomineerden die gisteren nog eenmaal tijdens het jaarlijkse event mochten pitchen, te weten:

 

QBuild was genomineerd met een innovatieve spouwmuur isolatietechniek met de naam Qavity. Met deze productinnovatie, gebaseerd op vacuümtechniek, is men in staat om op zeer efficiënte wijze, de isolatiewaarde van de spouw te verdubbelen. Hiermee kan het energieverbruik tot wel 20% worden verlaagd. 
 
Kindow ontwikkelt en levert intelligent geautomatiseerde binnenzonwering voor een optimale zon- en daglichtregeling. De techniek zorgt voor twee à drie maal meer daglicht op de werkplekken, zonder dat men overlast heeft van de zon. Dit is van groot belang voor de arbeidsproductiviteit. Maar ook wordt er een energiebesparing bereikt van 19% op koeling, verwarming en verlichting.
 
Verlichtingsexpert Wantix was eveneens genomineerd. Zij leveren professionele LED verlichtingsarmaturen voor de zakelijke markt, maar tevens wordt er een lichtplan gemaakt, een energieberekening opgesteld, de subsidie worden geregeld en de installatie wordt ter hand genomen. Wat Wantix uniek maakt is dat bij haar propositie alle belangrijke onderdelen van het overschakelen op LED verlichting in één hand liggen.  
 
Glasstone/ Novanet waren genomineerd voor hun innovatieve polijsttechniek bij het herstellen beschadigd glas. Meestal wordt beschadigd glas vervangen, maar Glasstone/ Novanet is in veel gevallen instaat om het te herstellen. Door de doorontwikkelde polijsttechniek is men in staat ook zwaardere beschadigingen nog te repareren, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en de kostenbesparing.
 
Het reconditioneringsbedrijf Belfor heeft een unieke techniek ontwikkeld waarmee men in staat is om boeken na brandschade te reinigen, zodat samen met vriesdrogen en ontgeuring nu een compleet pallet voor papierherstel aangeboden kan worden. Met een  unieke straaltechniek die Belfor wereldwijd inzet, wordt het roet verwijderd zonder dat het papier op enige manier schade oploopt. Hiermee kan historisch- en cultureel erfgoed maar ook de voor de particulier onvervangbare boeken worden veiliggesteld.
 

 

Geplaatst op 13-09-2019

Volgende >


Share on: