Grote verschillen in contant geld dekking bij inboedelverzekeringen

Consumenten die hun spaargeld vanwege een negatieve rente in huis zouden halen, dienen goed naar hun inboedelverzekering te kijken. Er bestaan namelijk grote verschillen in de maximale dekking die verzekeraars aanbieden bij verlies of diefstal van contant geld. Dit blijkt uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC).

De verschillen kunnen oplopen tot 1.250 euro, blijkt uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC), dat de polisvoorwaarden van 31 verschillende inboedelverzekeringen analyseerde.
 

Forse verschillen in contant geld dekking 
Binnen een inboedelverzekering is schade aan contant geld doorgaans gedekt, bijvoorbeeld in het geval van diefstal of brand. Wel verschilt de maximale vergoeding sterk per verzekeraar. De gemiddelde contant geld dekking van alle onderzochte inboedelverzekeringen is 945 euro. 

 

De laagste dekkingen werden gevonden bij Nationale Nederlanden en ING, die beide een maximale vergoeding van ‘slechts’ 250 euro per gebeurtenis hanteren. Aan de andere kant van het spectrum staan inboedelverzekeraars AON, De Goudse, Ohra en United Insurance. Deze verzekeraars keren bij schade aan contant geld uit tot een maximum van 1.500 euro.  

 

IIC adviseert: let goed op polisvoorwaarden
Naast verschillen in de bedragen die maximaal worden uitgekeerd, dienen consumenten volgens het IIC ook goed te kijken naar de kleine lettertjes. Waardepapieren, zoals aandelen en obligaties, maar ook paspoorten, identiteitsbewijzen, waardebonnen en bankpassen worden vaak ook gezien als ‘contant geld’. Op deze manier kan schade aan contant geld dus snel oplopen.

 

De onderzochte inboedelverzekeraars hanteren een verschil in dekking binnen- of buitenshuis of bij geld van de bewoner(s) of van anderen. Verzekeraars bieden meestal geen dekking in het geval van langdurige leegstand van een woning, tijdens een verhuizing of bij schade aan contant geld in een bijgebouw, zoals een (losstaande) garage. 

 

Het volledige onderzoek is te vinden via: https://www.inboedelverzekering.com/contant-geld


 
Geplaatst op 30-09-2019


Share on: