HDI Global SE benoemt Alberto Bellomi tot directeur Italië

Bij HDI Global SE (HDI) verandert het management van haar Italiaanse dochteronderneming (met locaties in Milaan en Genua) op 31 oktober 2019. De voormalige filiaalmanager, Francesco Semprini, verlaat het bedrijf in onderling overleg op eigen verzoek om een nieuwe uitdaging buiten de HDI Group aan te gaan. Nieuwe directeur per 1 november 2019 is Alberto Bellomi.

Foto: Alberto Bellomi


Francesco Semprini leidde de HDI-dochter in Italië bijna 13 jaar lang. "We zijn Francesco Semprini erg dankbaar voor zijn succesvolle werk en zijn loyaliteit door de jaren heen. We wensen hem het allerbeste met zijn professionele en privé-toekomst ", zegt David Hullin, verantwoordelijk voor de Europese regio bij HDI Global SE.
 

Alberto Bellomi, die ook 13 jaar voor HDI in Italië heeft gewerkt, zal het management van het kantoor op 1 november 2019 overnemen, onder voorbehoud van goedkeuring door de betrokken lokale autoriteiten en regelgevende autoriteiten. Hij is momenteel Chief Underwriting Officer van HDI Global SE, verantwoordelijk voor eigendom, aansprakelijkheid, groepsslachtoffers, transport, technische verzekeringen, energie en luchtvaart in Italië.

 

David Hullin, Chief Financial Officer, verklaart: "Alberto Bellomi kent alle facetten van het industriële verzekeringsbedrijf, onze klanten en de Italiaanse markt en zal met zijn uitgebreide ervaring ervoor zorgen dat HDI zijn aanwezigheid en nabijheid bij onze klanten en distributeurs op de Italiaanse markt blijft uitbreiden. De hoge acceptatie binnen de branche is ook een belangrijke stabiliteitsfactor bij een dergelijke lijnverandering. "

 

Alberto Bellomi heeft bijna 30 jaar uitgebreide ervaring opgedaan in de verzekeringssector. Voordat hij bij HDI kwam werken, werkte hij vele jaren voor de Gerling Group tot 2007, zowel in verzekeringen als claims. Eerder werkte hij voor een lokale makelaar, een Italiaanse makelaar in gevangenschap en voor Winterthur in verkoop.

 
 
Geplaatst op 23-09-2019

< Vorige


Share on: