Implementatie iDOSpl@tform in volle gang

Om de mogelijkheden te onderzoeken voor ketenintegratie met betrekking tot polis- en claimsdata in de co-assurantiemarkt, is de VNAB in maart 2018 begonnen met het iDOSpl@tform (gestart onder de projectnaam ‘gestructureerde data’). Het iDOSpl@tform faciliteert een gebruiksvriendelijke en gestructureerde uitwisseling van gegevens tussen betrokken partijen. Inmiddels is Concordia de Keizer de eerste makelaar die al zijn objecten in het iDOSpl@tform heeft geregistreerd en met het nieuwe platform werkt.

Het is een online webapplicatie voor het vastleggen, zoeken, muteren en delen van polisdata. Het platform heeft koppelingen met externe bronnen en e-ABS. Daarnaast komen er koppelingen voor backoffice-applicaties.

Maurice van Hoffe (Specialist ICT, Concordia de Keizer) in het juninummer van SCHADE magazine over het platform: "Het iDOSpl@tform heeft onze interesse gewekt, omdat het op meerdere punten aansluit bij de ontwikkelingen die wij zelf al doorvoeren. Voor ons is het van groot belang om op een gestructureerde manier vast te leggen welke objecten wij verzekerd hebben. Enerzijds vanwege de verplichting die hiervoor geldt voor ons volmachtbedrijf en anderzijds voor onze relaties die wij meer inzicht willen geven in de lopende verzekeringen en verzekerde objecten. Hoe meer bronnen er gekoppeld worden aan het iDOSpl@tform, des te waardevoller dit systeem voor alle partijen wordt. Het iDOSpl@tform is dan ook een project voor de lange termijn. Wij hebben ervoor gekozen in een vroeg stadium betrokken te zijn bij de ontwikkeling, omdat wij het belang en de potentie van dit platform zien. Belangrijke punten bij deze ontwikkeling zijn de kwaliteit van de data en de koppeling met diverse administratiesystemen."

 

Gerard van Berkel (Developer Coinsurance, Nationale-Nederlanden) in hetzelfde artikel: "Als beursverzekeraar is het voor Nationale-Nederlanden noodzakelijk dat zij een correct en actueel beeld heeft van de door haar verzekerde beursrisico’s en de daarop gevallen schades. De polissen worden echter opgemaakt en beheerd door de diverse beursmakelaars. Nationale-Nederlanden heeft er dus alle belang bij dat de beursmakelaars hun actuele risico-gegevens op een uniforme manier aanleveren.

Het iDOSpl@tform ondersteunt deze uniforme werkwijze. Nationale-Nederlanden participeert in dit project en heeft er direct voor gezorgd dat zij het ontwikkelde objectenregistratiemodel van het platform in haar systemen kan inlezen. Op termijn zullen de resultaten van het iDOSpl@tform een belangrijke bijdrage leveren aan verdere ketenintegratie en kostenreductie.”

 

Lees ook het gehele artikel dat over het iDOSpl@tform verscheen in het juninummer van SCHADE magazine

 

Geplaatst op 10-09-2019

< VorigeVolgende >


Share on: