Mogelijke uitbreiding van innovatieve verzekering voor koraalriffen

The Nature Conservancy (een wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor een wereld waarin mens en natuur kunnen gedijen) is op zoek naar een mogelijke uitbreiding van een innovatieve verzekering voor koraalriffen in Mexico naar Florida en Hawaii, met het oog op een verzekering tegen 2022.

De Bank of America heeft hiervoor een extra subsidie ​​van 1 miljoen dollar verstrekt om het onderzoek van wetenschappers te financieren die zullen vaststellen waar koraalrifverzekeringen en verbeterd rifbeheer kosteneffectieve verlichting kunnen bieden aan kustoverstromingen en andere stormgerelateerde risico's in Florida en Hawaii.

Dit naar aanleiding van een parametrische verzekering (ontwerpproces op basis van data) die vorig jaar werd afgesloten en  orkaangerelateerde schade aan riffen in kustgebieden van Mexico dekt. 

De conservancy wil met partners samenwerken om de beste financieringsmechanismen te identificeren om verbeterd rifbeheer en verzekeringspremies te financieren en om te beoordelen welk type verzekering het meest toepasselijk is in iedere staat.

Het doel is om tegen 2022 een verzekering af te sluiten, aldus de conservancy. De conservancy werkte hiervoor samen met herverzekeraar Swiss Re Ltd. om de mogelijkheden te onderzoeken om het Meso-Amerikaanse rif te verzekeren. Een parametrische verzekering (ontworpen om snel te betalen voor reparaties en restauratie in geval van een grote orkaan of storm) is de meest geschikte oplossing voor de omstandigheden aan de Mexicaanse Caribische kust.

De riffen van Hawaii en Florida bieden in beide staten een bescherming ter waarde van meer dan 1,5 miljard dollar per jaar aan onroerend goed en economische activiteit. "Door samen te werken met partners zoals The Nature Conservancy, zijn we in staat de ontwikkeling en implementatie van innovatieve oplossingen voor klimaatbestendigheid, waterveiligheid, natuurbehoud en andere milieu-uitdagingen te ondersteunen," zei Andrew Plepler, wereldwijd hoofd van milieu, sociaal en bestuur bij Bank van Amerika.
 

Bron: Business Insurance
Geplaatst op 26-09-2019

< VorigeVolgende >


Share on: