Nieuwe statutaire directies bij twee groepsvennootschappen Achmea

Achmea Schadeverzekeringen N.V. en Achmea Pensioen & Levensverzekeringen N.V. kennen per 1 september 2019 een nieuwe statutaire directie. Bij beide groepsvennootschappen zijn het verantwoordelijk lid van de Raad van Bestuur en de Chief Financial Officer benoemd tot statutair bestuurder. Bij Achmea Schadeverzekeringen N.V. gaat het om Lidwien Suur en Michel Lamie en bij Achmea Pensioen & Levensverzekeringen N.V. om Robert Otto en Michel Lamie. Voor deze benoemingen is goedkeuring verkregen van De Nederlandsche Bank.

Foto: Michel Lamie

De statutaire directie van Achmea Schadeverzekeringen N.V. bestaat tot 1 september uit Michiel Delfos en Fred Schuurman van de divisie Schade & Inkomen (respectievelijk divisievoorzitter en directeur Financiën). De statutaire directie van Achmea Pensioen & Levensverzekeringen N.V. bestaat nu nog uit Frans van der Ent en Martin Heuvelmans van de divisie Pensioen & Leven (respectievelijk divisievoorzitter en directeur Financiën). De vier genoemde personen blijven in functie als divisievoorzitter dan wel directeur Financiën.

De wijziging in de samenstelling van de statutaire directies is onderdeel van een organisatiewijziging en een aanpassing van de governance. Doel hiervan is een hechtere samenwerking tussen de marktgerichte ketens en een vereenvoudiging van de besturing van onze organisatie.
Geplaatst op 01-09-2019

< VorigeVolgende >


Share on: