Trition viert haar 10-jarig bestaan

Trition, het bedrijf dat gespecialiseerd is in het opsporen, beperken en voorkomen van water-, vocht- en klimaatgerelateerde problemen werd op 15 oktober 2009 opgericht. Nu, 10 jaar later, is een groot aantal speciale projecten uitgevoerd en heeft Trition naast de afdelingen Droogtechniek, Bouwkundig Onderzoek en Lekdetectie ook een afdeling Klimaatbeheersing opgestart.

Ontstaan Trition B.V.
Trition is in 2009 ontstaan doordat de faciliteiten-en calamiteitendienstenverlener Dolmans Groep de activiteiten overnam van de bedrijven Van Engelen Onderzoek & Advies BV en Van Engelen Bouwklimaat BV uit Hapert. Aangezien hun expertise lag op het gebied van droogtechniek, bouwkundig onderzoek en lekdetectie, werden dat de benamingen van de diverse afdelingen van Trition. Direct daarna werd Von der Lieck Meettechniek Nederland door Trition overgenomen wat  de basis legde voor verdere groei.
 
Groei
Trition startte met 15 medewerkers en dat aantal is inmiddels uitgebreid tot 54 medewerkers, dankzij de groei in het aantal projecten bij Trition. In het begin lag het accent op het uitvoeren van Lekdetecties, maar ook de afdelingen Droogtechniek en Bouwkundig Onderzoek wisten al snel groei te realiseren. Droogtechniek vooral door het combineren van technisch geavanceerde droogapparatuur met kennis over hoe die apparatuur effectief ingezet kan worden. En Bouwkundig Onderzoek door zich te specialiseren in vocht gerelateerde problemen van bouwkundige en bouwfysische aard.
 
Bijzondere projecten
Een groot aantal bijzondere projecten is de afgelopen 10 jaar de revue gepasseerd. Zo heeft de afdeling Droogtechniek onder andere isolatiemateriaal van een vliegtuig gedroogd en een onderdrukdroging uitgevoerd op een werkeiland op de Noordzee. Bouwkundig Onderzoek mocht de bouwkundige staat van de sprookjes uit het sprookjesbos van de Efteling onderzoeken en een dakonderzoek in Estland uitvoeren. Ook de Lekdetectie heeft een aantal unieke projecten op zijn naam staan. Denk bijvoorbeeld aan het opsporen van zeer complexe lekkages in parkeergarages, bedrijfskeukens en wellnesscentra’s.
 
Dankbaar
“Dankbaarheid overheerst”, zegt directeur Marcel van Engelen over het jubileum. “In de toekomst hopen we op het vertrouwen van klanten en zakelijke relaties te kunnen blijven bouwen door scherp op de kwaliteit van onze dienstverlening te letten en die waar nodig te verbeteren. Niet alleen om ons bedrijf te laten groeien. Maar vooral ook om zoveel mogelijk water-, vocht- en klimaatgerelateerde problemen voor onze relaties te kunnen voorkomen, opsporen, beperken en daarmee onze klanten te ontzorgen!”.
 
 
Geplaatst op 20-09-2019

< VorigeVolgende >


Share on: