Zweedse microverzekeraar omocom kondigt samenwerking met Van Ameyde aan

De Zweedse microverzekeraar omocom, die zich richt op het verzekeren van de circulaire economie, kondigt samenwerking met Van Ameyde voor de schadebehandeling aan. Het is de missie van omocom om het delen veilig te maken voor zowel eigenaren als huurders. Met het vertrouwen dat verzekeringen bieden, wil omocom de drempel om te delen verlagen en mensen aanmoedigen deel te nemen aan de deeleconomie. Zo kan de circulaire consumptie worden versterkt met alle voordelen van dien.


Met een flexibele API wordt de juiste verzekeringsdekking voor iedere deeltransactie gecreëerd. Dit komt tegemoet aan de behoeften van een groeiend aantal gebruikers wereldwijd.  Schadeclaims die voortvloeien uit verzekerde risico’s moeten behandeld worden en omocom heeft gekozen voor samenwerking met Van Ameyde. 

“Samenwerken met Van Ameyde is een enorm voordeel voor ons, omdat we onze capaciteit moeten kunnen vergroten als we ons product gaan aanbieden in nieuwe regio’s. Van Ameydes kennis van en ervaring met het behandelen van complexe schades helpt ons deze reis mogelijk te maken,” aldus Emanuel Badehi Kullander, mede-oprichter van omocom.

Momenteel richt het bedrijf zich op peer-to-peer delen, maar omocom wil uitbreiden naar andere sectoren van de circulaire waardeketen, zoals b2b- en b2c-huurmodellen. De visie is om een natuurlijk onderdeel van de circulaire economie te worden. Bij deze uitbreiding zorgt Van Ameyde ervoor dat de verzekeringsverplichtingen van omocom worden nagekomen.

“De samenwerking met omocom biedt ons de geweldige kans om de circulaire economie te ondersteunen met expertise die meestal is voorbehouden aan de verzekerings- en riskmanagement-branche. We kunnen helpen met opschalen en uitbreiding naar andere disciplines. Intelligente IT-oplossingen, van robotics en machine learning tot straight-through-processing, helpen ons om ook aan de vraag tijdens piekdrukte te voldoen,” zegt Anders Grotte, Business Development Manager bij Van Ameyde Scandinavia.
Bron: Van Ameyde - Gwenny Nalis
Geplaatst op 24-09-2019

< VorigeVolgende >


Share on: