Achmea organiseert internationale ‘OpCo Week’ in Leeuwarden

Achmea houdt deze week in Leeuwarden de jaarlijkse ‘OpCo week’ waar de managementteams van alle buitenlandse activiteiten (Operating Companies) bij elkaar zijn. Centraal staat de groepsstrategie (gelijk voor binnen- en buitenland) die zal worden toegelicht en besproken met de Raad van Bestuur van Achmea. Dit jaar is het thema ‘The Sum of Us’, waarbij onderlinge samenwerking tussen de internationale onderdelen en de groep centraal staat.


Achmea is marktleider op de Nederlandse verzekeringsmarkt en is buiten Nederland actief in vijf landen: Griekenland, Turkije, Slowakije, Canada en Australië. In 2018 steeg het operationele resultaat van de gezamenlijke buitenlandse activiteiten naar 29 miljoen euro. De internationale strategie is gericht op de inzet van de kernkwaliteiten: schade- en zorgexpertise via digitale en bancaire distributie. Achmea wil bijdragen aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving, in binnen én buitenland. Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: "In de landen waar Achmea actief is, werken we vanuit één gezamenlijke strategie en richten we ons op het ontwikkelen van producten en diensten die naast de wensen van onze klanten, ook een maatschappelijke behoefte vervullen. Daarbij gebruiken we onze kennis over digitale en bancaire distributie in combinatie met de kennis van de lokale markten om onze klanten optimaal te bedienen."

 

Een voorbeeld van een succesvolle internationale samenwerking is de introductie van zorgverzekering Bewell door Interamerican, de Griekse verzekeraar van Achmea. Met Bewell biedt men klanten gepersonaliseerde gezondheidsplannen, gebaseerd op hun wensen en financiële mogelijkheden. InterAmerican is de eerste verzekeraar in Griekenland die op deze manier zorgverzekeringen aanbiedt. In Canada is de online verzekeringspropositie Onlia voor particuliere klanten een uitstekend voorbeeld van de internationale samenwerking. Onlia is een joint venture van Achmea met het Canadese Fairfax Financial. Onlia werkt met het online platform van Inshared, onderdeel van Achmea; een mooi voorbeeld van IT-samenwerking tussen ons Nederlandse en internationale bedrijf. 

Geplaatst op 08-10-2019


Share on: