Bekendheid autoverzekeringen eerste halfjaar 2019

"Als u denkt aan aanbieders van autoverzekeringen, dan denkt u als eerste aan…?" Dit is een standaardvraag die wordt gesteld in de Monitor Autoverzekering. Het antwoord: in het eerste halfjaar van 2019 denken de panelleden vooral aan Centraal Beheer Achmea (12%), Univé (11%) en de ANWB (10%).

Jong vs. Oud
ANWB wordt iets vaker genoemd door jongeren (15% <30 jaar vs. 9% >30 jaar). Univé wordt juist iets minder vaak genoemd door deze groep (7% <30 jaar vs. 12% >30 jaar). Centraal Beheer Achmea wordt door zestigplussers iets vaker als eerste genoemd (15% vs. 11% 59 jaar en jonger).


Geholpen
Wanneer respondenten een lijst met verzekeraars voorgelegd krijgen, blijkt dat ANWB het meest bekend is; bijna negen op de tien (88%) kennen de ANWB (minimaal van naam) als het gaat om het aanbieden van autoverzekeringen. Centraal Beheer Achmea volgt met 78% op de tweede plek, gevolgd door Interpolis (75%), Allsecur (74%), Univé (70%) en FBTO (70%). 
 

Monitor Autoverzekeringen
Benieuwd hoe uw organisatie het doet vergeleken met andere spelers in de markt? Of een objectieve benchmark ontvangen van NPS en CES, waarbij niet alleen de uiterst (on)tevreden klanten responderen, maar ook ex-klanten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de Monitor Autoverzekeringen.

 

Geplaatst op 15-10-2019


Share on: