CCV organiseert op drie dagen in oktober een cybersecuritycongres

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) organiseert op drie locaties in Nederland een cybersecuritycongres voor ondernemers en hun medewerkers.

Tijdens de congressen krijgen ondernemers praktische handvatten om cybersecurity te vergroten. "Digitale veiligheid begint allereerst met voorlichting over online gedrag." Dat waren de woorden van Joost Pol, CEO van het IT security bedrijf Certified Secure, tijdens een eerdere editie van het Cybercongres in Rotterdam. Hij benadrukte: “Je kunt nog zoveel antivirusprogramma’s hebben, maar als een medewerker een keer op een verkeerde link klikt, kan die hele investering voor niets zijn geweest.” 


Op dinsdag 8 oktober is er van 16.00 tot 20.00 uur een bijeenkomst in Rotterdam in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Op dit congres neemt misdaadjournalist John van den Heuvel ondernemers mee in de wereld van digitale veiligheid. Een hacker, het cyberteam van de politie en een cyberslachtoffer geven een inhoudelijke bijdragen. De bijeenkomst vindt plaats in De Kuip in Rotterdam. 


Op woensdag 23 oktober van 18.00 tot 22.00 uur organiseert de gemeente Breda in samenwerking met het CCV het cybercongres: ‘Ik ben toch niet hack?!’ in het NAC-stadion in Breda. Ondernemers, overheid en burgers worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybercrime en vooral: wat kun je zelf doen om weerbaar(der) te worden.


Tijdens het congres verzorgen burgemeester Depla van Breda en CCV-directeur Patrick van den Brink de opening. Op het congres gaan onder andere de politie, een verzekeraar, ondernemers en een hacker met elkaar in discussie. 


Op dinsdag 29 oktober voert misdaadverslaggever Peter R. de Vries in Hellevoetsluis het woord over cybercrime en digitale veiligheid. Het congres wordt georganiseerd door de gemeenten Hellvoetsluis, Brielle, Westvoorne, Nissewaard en Goeree-Overflakkee. Tijdens deze bijeenkomst wordt er ook een bijdrage geleverd door een hacker, het cyberteam van de politie en een slachtoffer van cybercrime. Het congres start om 16.00 uur en eindigt rond 20.00 uur.

De bijeenkomsten zijn gratis. Het aantal plekken voor de congressen is beperkt, dus ben je geïnteresseerd meld je dan snel aan.
Geplaatst op 03-10-2019


Share on: