FRISS en Munich Re breiden partnerschap uit om verzekeraars wereldwijd meerwaarde te bieden

FRISS, en Munich Re gaan hun partnerschap uitbreiden. Voortaan worden verzekeraars wereldwijd ondersteund in de strijd tegen fraude. Dit heeft FRISS vandaag bekendgemaakt.

De uitbreiding van het contract volgt op de succesvolle samenwerking in Latijns-Amerika en Iberië, waar beide partijen intensief samenwerken om fraude te bestrijden en risico's voor schadeverzekaars te beperken. De partijen zijn overeengekomen om ondersteuning te bieden aan verzekeringsmaatschappijen wereldwijd.

De Global Consulting Unit van Munich Re stimuleert transformatieve veranderingen in de verzekeringswereld door gebruik te maken van data-gebaseerde wetenschap en digitalisatie. De unieke oplossingen van FRISS bieden een volledig geïntegreerde, hybride combinatie van krachtige AI, voorspellende modellen, netwerkanalyse en tekstmining en ruim 600 kant-en-klare risico- en fraude-indicatoren die door verzekeraars worden gebruikt om real-time risicobeoordelingen uit te voeren ten behoeve van acceptatie, fraudedetectie bij claims en onderzoeken van de afdeling Speciale Zaken. Deze oplossingen worden onderdeel van Munich Re’s consultatieve portefeuille en bieden de klant een duidelijke meerwaarde naast de traditionele herverzekeringsdiensten.

Munich Re en FRISS combineren best practices uit de verzekeringsbranche en bieden praktische oplossingen die ten doel hebben de bedrijfsactiviteiten verder te ontwikkelen en verbeteren. Verzekeraars profiteren van een efficiëntere bedrijfsvoering en een versnelde klantenservice, hetgeen een positieve invloed heeft op de klanttevredenheid en klantervaring.

Joachim Mathe, hoofd van Munich Re’s Global Consulting: ”Veel van onze verzekeringsklanten zien de noodzaak in van efficiëntere werkprocessen, lagere claimkosten en het vergroten van hun concurrentievoordeel via verdere automatisering. Om maximaal te profiteren van deze nieuwe mogelijkheden, hebben verzekeraars relevante competenties op het gebied van digitale verwerking en data-analytics nodig, inclusief een modern IT-systeem dat dergelijke competenties ondersteunt. De combinatie van onze strategische expertise en know-how als wereldspeler en de op AI gebaseerde fraude- en risico-oplossingen van FRISS helpt onze klanten effectieve besluiten te nemen die zijn gebaseerd op het grotere plaatje."

Ariane Braam-Verkoren, SVP Global Alliances bij FRISS: "Ik ben bijzonder blij met de uitbreiding van ons partnerschap met Munich Re. Dit bevestigt het vertrouwen na de jarenlange vruchtbare samenwerking in Latijns-Amerika en Iberië. Als gevestigd Insurtech-bedrijf helpt FRISS verzekeraars in hun digitale transformatie. Samen met Munich Re kunnen we deze transformatie van onze klanten nog beter vormgeven. We gaan wereldwijd aan de slag om de verzekeringswereld eerlijker te maken."

Geplaatst op 07-10-2019


Share on: