Johan Weijer Lead Underwriter Property bij DUPI Underwriting Agencies.

Op 1 november start Johan Weijer (53) bij DUPI Underwriting Agencies als Lead Underwriter Property. Johan zal zich samen met het underwriting team in eerste instantie focussen op de renewal van 2020.

Johan zal het Property team, dat nu bestaat uit Richard Oets (Underwriting Director), Kees van Ravenhorst (Lead Underwriter), Steven van Oostrum (Underwriter) en Miriam Haan (Support) versterken. Vanaf het 1e kwartaal van 2020 gaat hij een belangrijke rol vervullen in de reeds geplande ontwikkeling van een provinciale (Brand-) tekening.

Met de komst van Johan is het team op sterkte. DUPI Property is daarmee nog beter in staat haar beschikbare capaciteit van 15.000.000 euro op verantwoorde manier bij de makelaars in te zetten.
Johan zal voornamelijk vanuit kantoor Amsterdam de markt gaan bedienen; Kees van Ravenhorst zal met name vanuit kantoor Rotterdam werken. Richard Oets: “Uiteraard zijn wij erg blij met de komst van Johan. Ik heb lang met hem samengewerkt, dus je weet wat je aan mekaar hebt. Voorts is de instroom van zaken momenteel zeer groot, dus aan werk geen gebrek!”

Johan heeft, los van bekendheid vanwege zijn redactionele artikelen in o.a. De Beursbengel, ook bekendheid in de Property Branche. Hij startte zijn loopbaan in 1987 bij Nationale Nederlanden. Van 1990 tot 1998 werkte hij bij het toenmalige Baneke Gräffner en daarna bij Meijers Assurantiën. Hij kreeg zo goed inzicht in de rol van de makelaar. Vervolgens trad hij in dienst van Lugt Sobbe/Eurolloyd. In 2008 nam Delta Lloyd Eurolloyd over en werd Johan binnen Delta Lloyd Senior Underwriter voor de groot zakelijke brandtekening. Ruim 10 jaar later maakte hij de overstap naar Hiscox, waar hij Teamleader Art & Private Clients werd. De co-assurantiemarkt trok echter toch meer dan verwacht. Met zijn functie bij DUPI maakt Johan een mooie rentree in deze markt.
Geplaatst op 24-10-2019


Share on: