Nieuwe directeuren Zicht en Nationale-Nederlanden Bank

Nationale-Nederlanden benoemt per 1 november Lia Polano tot algemeen directeur van Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs. Zij volgt Frank Koeken op, die per 1 augustus jl. zijn carrière buiten het intermediaire bedrijf van NN Group heeft voortgezet. Kokke van der Werf, nu directeur NN Sparklab, volgt Lia per 1 november op als directeur Sparen en Beleggen.

Lia Polano, directeur Zicht, risico en verzekeringsadviseurs (foto links). Kokke van der Werf (foto rechts), directeur Sparen en Beleggen Nationale-Nederlanden Bank.


Lia Polano-Wijgers (1965) is als management trainee in 1990 bij ING Group begonnen en zij heeft daarna verschillende leidinggevende posities bekleed op het gebied van sales, operations, project – en productmanagement, binnen diverse onderdelen van het bedrijf. Zo was zij onder meer werkzaam als kantoordirecteur en directeur operations. In 2012 is Lia na de samenvoeging met WestlandUtrechtBank gestart bij Nationale-Nederlanden. Hier is zij eerst benoemd tot directeur Product- en Ketenmanagement en vervolgens tot directeur Sparen en Beleggen.

 

Kokke van der Werf (1974) is sinds 2015 oprichter en directeur van Sparklab, het innovatie laboratorium van Nationale-Nederlanden. Ze is eindverantwoordelijk voor de vernieuwende dataprojecten voor verzekeringen, zoals bijvoorbeeld de kunstmatige letselschade reserveringsassistent en voor nieuwe klantproposities als Bundelz, Perfect Day en Hello Mobility. Daarnaast heeft ze voor NN Group internationaal de Sparklab formule gekopieerd naar zes landen waar NN Group actief is. Tussen 2006 en 2015 bekleedde Kokke verschillende senior managementfuncties bij Nationale-Nederlanden en voormalig dochter RVS. Ze heeft hierdoor ruime ervaring in zowel strategische posities als met functies waarin klantcontact en operations centraal staan. Kokke is in 2002 als management trainee begonnen bij ING Group.

Geplaatst op 07-10-2019


Share on: