Nixu breidt verder uit in Benelux

Nixu opent een tweede kantoor in Nederland, in The Hague Security Delta (HSD). Hiermee wordt vervolg gegeven aan het voornemen om de bedrijfsactiviteiten in de regio te gaan intensiveren. Nixu maakte onlangs de strategie tot en met 2024 bekend. In de Benelux wil het bedrijf de komende 3 jaar van startup naar scale-up groeien.

De opening van een tweede kantoor in Nederland komt precies op het moment dat de cybersecuritydiscussie wereldwijd versneld, intensiever en centraler wordt gevoerd, wat aanzienlijke business- en groeikansen met zich meebrengt. Deel uitmaken van het ecosysteem van HSD bevordert samenwerking in de sector en creëert meer armslag voor next-level cybersecuritydiscussies en maatregelen – in zowel Nederland als daarbuiten.
 
Voor Nixu is de opening van een kantoor in Den Haag, naast het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam, een strategisch doordachte zet – maar ook een benodigde – gezien de intentie van het bedrijf om de resources in de Benelux de komende jaren versneld te laten toenemen.
 
Matthijs van der Wel, Nixu Benelux Market Area Lead: “Bij de aankondiging van onze 2024-strategie hebben we benadrukt dé go-to partner voor cybersecurity-dienstverlening te willen zijn, alsmede de beste werkgever voor cybersecurityprofessionals. Ook in de Benelux. Een tweede kantoor vestigen in Nederland bij HSD is voor ons dus een hele logische, maar ook een benodigde stap. Samenwerken met HSD kent meerdere voordelen en we zijn verheugd deel uit te gaan maken van hun netwerk. We hopen dat onze komst bijdraagt aan het verder vormgeven van internationale cyberpools die nodig zijn om tegemoet te komen aan de steeds verder toenemende vraag naar het delen van kennis en inzichten op het gebied van cybersecurity.”
 
Het nieuwe kantoor is op vrijdag 25 oktober 2019 geopend in het bijzijn van mevrouw Päivi Marjaana Kaukoranta, ambassadeur van Finland in het Koninkrijk der Nederlanden, die tevens vertegenwoordiger is namens Finland in het internationale overleg tegen de inzet van kernwapens.
 
Suzanne Rijnbergen, hoofd van het Cyber Defence Center van Nixu in de Benelux, dat nu gevestigd is in HSD: “Zeer verheugd ben ik met de opening van ons nieuwe kantoor en met het feit dat we deel uit gaan maken van het HSD-netwerk. Trots dat ons CDC-team in Den Haag zit, vanaf vandaag. Gezamenlijk optrekken met HSD sluit goed aan op de ambitie van Nederland om de publiek-private samenwerking op het gebied van cybersecurity te ondersteunen. Ik ben ervan overtuigd dat het zal bijdragen aan de verdere contacten met andere cybersecurityorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven op internationaal vlak – een belangrijk item dat ook op de agenda staat van de gemeente Den Haag.”
 
Over Nixu: 
Nixu is een leverancier van cybersecuritydiensten en streeft ernaar organisaties te ondersteunen bij het veilig omarmen van digitalisering. Wij werken samen met onze klanten om tot praktische oplossingen te komen die bedrijfscontinuïteit garanderen, een gemakkelijke toegang voor digitale diensten bieden en gegevensbescherming bevorderen. Met Noord-Europese roots, ondersteunen wij met ons team van meer dan 400 hands-on cybersecurity professionals klanten over de hele wereld. Nixu is genoteerd aan de Nasdaq-beurs van Helsinki.
www.nixu.com
Geplaatst op 29-10-2019


Share on: