Surebusiness maakt sterke groei door

De in zakelijke schadeverzekeringen gespecialiseerde serviceprovider SUREbusiness maakt een sterke groei door. In verband met de toegenomen activiteiten werd afgelopen week een nieuw pand in Alkmaar geopend. Tegelijkertijd kondigde Türkmen opmerkelijke uitbreidingen aan in het zakelijke product assortiment.

SUREbusiness
SUREbusiness is in 2015 opgericht door directeur-eigenaar Levent Türkmen. Het kantoor is gevolmachtigde voor 20 risicodragers en is uitsluitend actief op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen. SUREbusiness is tot nu toe de enige in zakelijke schadeverzekeringen gespecialiseerde serviceprovider. Op dit moment maken ruim 450 financieel advieskantoren gebruik van de diensten van SUREbusiness. Eind 2019 bedraagt de premieomzet van SUREbusiness 16 miljoen euro.
 
Bij SUREbusiness werken inmiddels 30 professionals. De sterke groei maakte het noodzakelijk om over te gaan tot nieuwe huisvesting. Afgelopen vrijdag werd het nieuwe kantoor van SUREbusiness in Alkmaar officieel geopend en tegelijk werd een aantal nieuwe verzekeraars geïntroduceerd.
 
Markt van zakelijke verzekeringen
De markt van zakelijke verzekeringen is op dit moment “turbulent” te noemen. Bij risicodragers is een concentratie waarneembaar waardoor de onder andere vertrouwde labels Delta Lloyd en Aegon Zakelijk, als gerespecteerde spelers op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen, verdwijnen. Ook is te zien dat de overblijvende risicodragers hun verzekeringsvoorwaarden meer en meer standaardiseren waardoor het voor adviseurs minder makkelijk is om voor hun relaties maatwerk te ontwikkelen. Ook de co-assurantiemarkt staat onder zware druk door grootschalige beëindigingen van polissen. Gelukkig betreden nieuwe buitenlandse aanbieders de markt die bereid zijn om in samenwerking met SUREbusiness passende oplossingen te bieden. Zo kondigde Türkmen tijdens de opening van hun nieuwe kantoor aan, de capaciteit van het huismerk voor bedrijfsmiddelen tot 10 miljoen euro verzekerd bedrag te verdubbelen. Daarnaast heeft SUREbusiness inmiddels een nieuw assortiment aan werk- en landbouwmaterieel verzekeringen gelanceerd.
 
Positie van het intermediair ijzersterk
“De markt van zakelijke schadeverzekeringen is een verhardende markt”, aldus Levent Türkmen. “Het aantal ondernemers en ondernemingen groeit sterk, maar ook de breedte van de risico’s waarmee ondernemers te maken kan krijgen wordt groter. Denk bijvoorbeeld aan het gebied van bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering of cyberrisicoverzekeringen, maar ook het risico van claims op het gebied van milieuschade neemt in aantal en omvang toe. De markt van zakelijke schadeverzekeringen is daardoor een echte adviesmarkt waar ik echt niet van verwacht dat execution only een relevante rol zal gaan vervullen. Voor financieel adviseurs die bereid zijn zich de noodzakelijk kennis en vaardigheid eigen te maken om deze ondernemers goed te kunnen begeleiden, is dit een werkgebied met een gezond perspectief.”
 
Verwachting verdere groei SureBusiness
“SUREbusiness kan in de komende jaren sterk blijven groeien”, aldus Levent Türkmen. “Groei is echter geen doel op zich. Groei is alleen mogelijk als wij voldoende gekwalificeerde medewerkers voor acceptatie en schadebehandeling kunnen aantrekken. Deze specialisten zijn maar in beperkte mate in de markt beschikbaar. Door de verhuizing van Amsterdam naar Alkmaar vormen wij nu een aantrekkelijk alternatief voor alle specialisten die ten noorden van Amsterdam wonen. Wij blijven, samen met de met ons samenwerkende adviseurs en risicodragers, zoeken naar productverbeteringen”. 
Geplaatst op 08-10-2019


Share on: