Tjeerd Bosklopper wordt benoemd tot CEO Nationale-Nederlanden a.i.

NN Group kondigt de voorgenomen benoeming aan van Tjeerd Bosklopper tot CEO Nationale-Nederlanden ad interim. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank en wordt naar verwachting begin november 2019 van kracht. Tjeerd Bosklopper, momenteel Chief Transformation Officer (CTO), volgt David Knibbe op die is benoemd tot CEO van NN Group.

David Knibbe, CEO van NN Group: "We zijn blij dat Tjeerd tijdelijk de rol van CEO Nationale-Nederlanden op zich neemt. De afgelopen jaren hebben we onze Nederlandse activiteiten met consolidatie versterkt waardoor we in een nieuwe fase zijn aangekomen. Samen met het Nederlandse managementteam zal Tjeerd de strategie verder verfijnen en de mogelijkheden verkennen voor een nieuwe organisatiestructuur voor de Nederlandse activiteiten. Met zijn achtergrond en ervaring in transformatie en technologie, is Tjeerd de juiste persoon om ons Nederlandse bedrijfsonderdeel door dit belangrijke veranderingsproces te loodsen. Tjeerd blijft verantwoordelijk voor IT en hij blijft de drijvende kracht achter de versnelling van onze transformatie-initiatieven in Nederland. De transformatie van onze internationale activiteiten en van onze vermogensbeheerder NN Investment Partners worden geleid door de respectievelijke CEO's. Wij wensen Tjeerd alle succes in zijn nieuwe rol."
 
Tjeerd Bosklopper, CTO van NN Group: "Het is een eer om interim CEO van onze Nederlandse bedrijven te worden. De omgeving waarin wij actief zijn verandert voortdurend en dit vraagt om aanpassingsvermogen, begrip voor de wensen van onze klanten en digitale expertise. We hebben een sterke positie in de Nederlandse markt, maar om relevant te blijven en onze klanten optimaal te kunnen bedienen, moeten we de volgende stap zetten in het vormgeven van ons bedrijf. Samen met onze collega’s kijk ik ernaar uit om het bedrijf van vandaag te leiden en ons tegelijkertijd voor te bereiden op de toekomst."
 
Tjeerd Bosklopper (1975, Nederlander) is op 1 september 2018 benoemd tot CTO en lid van de Management Board van de NN Group. Voor zijn benoeming tot CTO was Tjeerd verantwoordelijk voor de integratie van Delta Lloyd en NN. Hij is in 2006 in dienst getreden bij het bedrijf en heeft diverse internationale managementfuncties bekleed als Chief Information and Technology voor de Benelux, CEO in Polen en Hoofd Individueel Leven van NN Leven in Nederland.
Geplaatst op 01-10-2019


Share on: