VNAB en SAR organiseren samen workshop 'Harde markt'

Dit jaar publiceerde de VNAB haar magazine ‘Niets is onverzekerbaar?!’, waarna de kickstart moeilijk verzekerbare risico’s volgde. In navolging van deze productieve ochtend organiseert de VNAB in samenwerking met de Stichting Assurantie Registratie (SAR) de workshop ‘Harde markt’.

Data en locaties

  • Vrijdag 8 november – VNAB kennis- en ontmoetingscentrum, Rotterdam
  • Woensdag 13 november – Hotel Van der Valk, Leusden

Tijden
16.30 uur     Inloop (incl. soep en broodjes)
17.00 uur     Workshop ‘Harde markt’
20.00 uur     Netwerkborrel


Programma
Het programma tijdens deze avonden ziet er als volgt uit:


Deel I - Inzicht in de huidige markt - Fred de Jong, onafhankelijk onderzoeker, verbonden aan ACIS
Wat is er veranderd in ons distributielandschap? Wat is de impact van Solvency? Wat is het rendement van verzekeraars? Het eerste deel heeft als doel inzicht te verkrijgen en argumenten aangedragen te krijgen, die u tijdens een gesprek met een klant kan delen. Ook is het doel u een context te bieden over de veranderingen die zijn ingezet.


Deel II - Wat zijn de mogelijkheden voor u als adviseur? - Ronald Koster, Burghgraef van Tiel & Partners
Zijn er andere knoppen om aan te draaien dan alleen de hoogte van de premie? Spelen preventie en inspectie een positieve rol? Kan de klant zelf iets doen? In dit deel ontvangt u handreikingen om alternatieve strategieën te ontwikkelen voor de korte en middellange termijn, waardoor de situatie verbeterd of zelfs voorkomen kan worden.


Deel III - Aan de slag! - Tjeerd den Boer, Business Impact Training
In dit laatste deel gaat u aan de hand van een aantal praktijkcases aan de slag zodat u ervaart welke weerstand u wellicht kunt verwachten. En vooral zodat u op basis van inhoudelijke argumenten uw klant mee kunt nemen op reis door verzekeringsland.

U kunt zich hier inschrijven.
 

Geplaatst op 25-10-2019


Share on: