CEO-fraude van 26,4 miljoen euro bij mediaconcern Nikkei

Bij het Japanse mediaconcern Nikkei, onder andere eigenaar van de Financial Times, is in september CEO-fraude gepleegd waarbij omgerekend 26,4 miljoen euro is buitgemaakt.

Door een medewerker van het Japanse mediaconcern Nikkei is 26,4 miljoen Euro overgemaakt op basis van frauduleuze instructies naar een kwaadwillende derde partij die zich voordeed als directeur van Nikkei. Dit heeft Nikkei in een persbericht bekendgemaakt. Nikkei America heeft direct advocaten ingeschakeld en heeft bij de onderzoeksautoriteiten in de VS en Hong Kong een schademelding ingediend. Momenteel worden er maatregelen genomen om het bedrag terug te vorderen. De feiten en de oorzaken van dit incident worden momenteel onderzocht.
 
Eerder dit jaar is bij een Europese dochteronderneming van de Toyota Boshoku Corporation, een Japanse fabrikant van auto-onderdelen en onderdeel van de Toyota Group, via CEO-fraude 34 miljoen euro buitgemaakt. 
 
Volgens berichtgeving van de FBI hebben criminelen de afgelopen jaren via CEO-fraude inmiddels al 26 miljard dollar buitgemaakt.
Geplaatst op 07-11-2019

< VorigeVolgende >


Share on: