Dolmans biedt gedupeerden Zegelbox aan

Spullen waar de één niets bij voelt zijn de ander juist heel dierbaar. Om gedupeerden bij schade een kans te geven persoonlijke spullen, waarmee ze zich emotioneel mee verbonden voelen, veilig te bewaren, biedt Dolmans Calamiteiten Diensten vanaf deze maand een fysieke Zegelbox aan. Deze recente innovatie creëert een duidelijk onderscheid tussen waardevolle en beschadigde spullen; niet alleen voor gedupeerden maar ook voor eigen medewerkers.

Foto: Thomas van der Weiden – Operationeel directeur

De situatie waarin een Zegelbox goed van pas komt
Wanneer medewerkers bijvoorbeeld na een brand- of waterschade een woning binnenkomen, treffen ze vaak klanten aan die door emoties overmand zijn. Zij denken er dan niet aan om hun persoonlijke spullen te verzamelen, terwijl dat wel zou moeten. Zeker als hun huis dusdanig beschadigd is dat ze tijdelijk op een andere plek moeten verblijven. Papieren van de verzekering of de bank hebben ze immers nodig om de problemen die zijn ontstaan op te lossen en weer verder te gaan met hun dagelijkse leven. 
 
De plek om alle dierbare spullen in te bewaren
Om die persoonlijke spullen niet kwijt te raken of te vergeten, is er nu de Zegelbox. Het is een doos waarin bewoners al hun belangrijke spullen kunnen opbergen. Gedupeerden krijgen door een medewerker van Dolmans de Zegelbox aangeboden en kunnen deze box vullen met spullen die voor hen het meest waardevol en onmisbaar zijn. De gedupeerden nemen de box zelf mee zodat ze hun persoonlijke spullen altijd bij de hand hebben. 
 
Wat Dolmans doet met de persoonlijke spullen in de Zegelbox
Dat gedupeerden zelf verantwoordelijkheid zijn bij het verzamelen en bewaren van de spullen, betekent niet dat Dolmans geen verantwoordelijkheid draagt rondom de Zegelbox. In geval van nood kan Dolmans zorgen voor de box met inhoud. Dit wordt alleen gedaan in het geval dat gedupeerden op een plaats verblijven waar de box niet mee naar toe kan gaan. In dat geval worden de spullen in de box zorgvuldig geregistreerd en wordt de box verzegeld in het bijzijn van de gedupeerde(n) en een medewerker van Dolmans. Zo is er garantie dat de spullen veilig bewaard blijven. 
 
De inbreng van de gedupeerde is nodig
De doos is voornamelijk een tool waarmee gedupeerden worden gestimuleerd spullen waaraan ze gehecht zijn zelf te bewaren. De box helpt medewerkers van Dolmans om gedupeerden eraan te herinneren hun persoonlijke spullen te verzamelen en te bewaren. Gedupeerden bepalen zelf welke spullen emoties oproepen en daardoor waardevol zijn en bewaard moeten worden. De inbreng van gedupeerden is dus van groot belang. Emotie laat zich immers moeilijk verzekeren.
 
Geplaatst op 20-11-2019

< VorigeVolgende >


Share on: