Druk bezochte workshop'Kabelschades: hoe diep moeten we graven?'

Op dinsdag 26 november jl. organiseerden Vanderwal & Joosten en Van Traa Advocaten de workshop 'Kabelschades: hoe diep moeten we graven?' Dit onderwerp leeft in de branche. De hoge opkomst bevestigde dit beeld. De workshop was 'uitverkocht'.

Sprekers waren (v.l.n.r.) Laurens van Zeben (Vanderwal & Joosten), Robert de Haan (Van Traa Advocaten), Jurjen Witte (Vanderwal & Joosten) en Sheralyn Heideman (Van Traa Advocaten). 
 
Gesproken werd onder meer over de landmateriaalverzekering, de (ruime) dekking van deze verzekering en samenloopperikelen met de AVB. Daarna werd ingegaan op de schadeveroorzakende objecten en aan welke kabels en leidingen zoal schade ontstaat. Hierbij kreeg de zaal de mogelijkheid om een aantal beschadigde kabels van dichtbij te bekijken. Vervolgens werd de juridische achtergrond van aansprakelijkheid voor kabelschades besproken. Daarbij kwam de Richtlijn zorgvuldig grondroeren van initiatief- tot gebruiksfase en de laatste jurisprudentie aan bod. Tot slot werd besproken welke kosten er bij het schadeherstel komen kijken en welke rol een onderzoek daarbij kan spelen.
 
Het was een levendige en voor de praktijk nuttige bijeenkomst die afgesloten werd met een gezellige borrel. De workshop zal in het voorjaar worden herhaald. 
 


 
Geplaatst op 29-11-2019

< VorigeVolgende >


Share on: