Jan-Hendrik Erasmus treedt af als CRO van NN Group

Jan-Hendrik Erasmus treedt per 31 december 2019 af als lid van de raad van bestuur en Chief Risk Officer (CRO) van NN Group. Vanaf februari 2020 zal hij toetreden tot Aviva plc als Group Chief Risk Officer. NN Group is gestart met het selectieproces voor een nieuwe CRO.

Jan-Hendrik Erasmus trad in september 2016 toe tot de directie van NN Group en werd per 1 oktober 2016 benoemd tot CRO van NN Group. In deze functie is Jan-Hendrik ook verantwoordelijk voor herverzekering en inkoop binnen de groep.
 
David Knibbe, CEO van NN Group: "Jan-Hendrik's inspanningen om het algemene risicokader van NN Group verder te versterken, hebben in hoge mate bijgedragen aan de sterke positie en veerkracht van het bedrijf, evenals aan de professionalisering van de risicofunctie. Hij speelde ook een belangrijke rol door het gedeeltelijke interne model van NN onder Solvency II uit te breiden met de Delta Lloyd Leven- en Niet-leven-entiteiten in Nederland. Persoonlijk en namens de directie wil ik Jan-Hendrik bedanken voor zijn toewijding aan NN en wens ik hem het allerbeste in zijn nieuwe functie. Delfin Rueda, CFO van NN Group, neemt de verantwoordelijkheden van de CRO-portefeuille op zich totdat een geschikte opvolger is gevonden."
Geplaatst op 06-11-2019