Samenwerking Zurich Benelux met cyberexpert Northwave

Zurich Benelux biedt bij de #CyberComfort-verzekering een Response-ability pakket. Dit pakket werd mogelijk gemaakt dankzij het partnership van Zurich Benelux met Northwave.

Het aantal cyber security incidenten neemt steeds toe en ook de impact van deze incidenten wordt steeds groter. Nochtans doet de meerderheid van de bedrijven weinig om zich hier afdoende tegen te wapenen. Meestal beperken beschermende investeringen zich tot de installatie van een firewall- of email-encryptie.Voor IT of juridisch advies of terugbetaling van kosten na een aanval, sluiten bedrijven een cyberverzekering. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de behandeling van de aanval nadat de situatie zich heeft voorgedaan. Goede voorbereiding is echter waardevol om de gevolgen van dergelijke incidenten beter te kunnen beheren en te beheersen en om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen. 
 

Om klanten niet alleen na maar ook vóór een incident te begeleiden, biedt Zurich Benelux bij haar #CyberComfort-verzekering een Response-ability pakket.  Dit pakket werd mogelijk gemaakt dankzij het partnership van Zurich Benelux met Northwave. “Met het Response-ability pakket maakt Zurich Benelux voor klanten met een #CyberComfort polis op een pro-actieve, sector-specifieke en gepersonaliseerde manier, dus voor het incident zich voordoet, werk van voorbereiding op mogelijke cyberincidenten”, verduidelijkt Dirk De Nil (CEO Zurich Benelux). Dankzij deze voorbereiding kunnen bepaalde risico’s vermeden worden en de afhandeling van de crisissituatie sneller gebeuren, zodat de financiële, commerciële of operationele impact beperkt kan worden.  

“Wij brengen de belangrijkste risico’s in beeld en maken een effectief response plan op. De klant krijgt eveneens crisismanagement opleidingen en een abonnement op Threat Response, een online nieuwsdienst die waarschuwt voor relevante dreigingen”, voegt Steven Dondorp (CEO Northwave) hieraan toe. 

Deze samenwerking markeert een belangrijk punt binnen de ambitie van Zurich Insurance Benelux om nieuwe innovatieve verzekeringsoplossingen aan te bieden die beter aansluiten bij de behoefte van de klant. Het nieuwe cyberverzekeringsproduct van Zurich Insurance Benelux is geschikt voor alle soorten bedrijven.

 

Geplaatst op 19-11-2019

< VorigeVolgende >


Share on: