Uitgeverij EMG geraakt door phishingaanval

Lekker is dat! Brengen we een 72 pagina’s dikke special uit over Cybercrime, wordt de uitgever van SCHADE magazine, EMG b.v., zelf getroffen door een phishingaanval. En zij is niet de eerste uit ons netwerk. Het houdt ook nog eens meer in dan alleen een verzonden mail.

Ontvangt u een Engelstalige mail van Excellent Media Groep, waarin gevraagd wordt in te loggen op een website: NIET openen en snel weggooien! Het gaat om een frauduleuze phishing e-mail waarmee een ongeautoriseerde derde probeert om vanuit ons e-mailadres inloggegevens te verkrijgen. 

Heeft u toch per ongeluk geklikt op de mail? Neem dan contact op met uw IT-afdeling of uw IT-bedrijf. De kans bestaat dat in de komende weken uw mailadres ook wordt gebruikt voor phishingmail en IT kunnen waarschijnlijk voorzorgsmaatregelen nemen.

Daarnaast is de kans groot dat uw mailadres wordt gezien als spam en daardoor wordt het mailadres geblokkeerd. Dit betekent dat u geen mail meer kunt ontvangen of verzenden. De IT-afdeling of uw IT-bedrijf kan een hiervoor een aanpassing aanbrengen waardoor dit probleem in ieder geval wel kan worden opgelost. 

EMG b.v. is door deze phishingaanval bijna twee dagen uit de running geweest. Vandaar dat de nieuwsbrief van dinsdag ook veel later dan gebruikelijk is verzonden.

Excuses voor al het ongemak.
 
Geplaatst op 11-11-2019