Achmea rondt overname bancaire activiteiten a.s.r. af

Achmea Bank heeft vandaag de overname afgerond van een spaarportefeuille met circa 125.000 klanten met een volume van 1,7 miljard euro en een hypotheekportefeuille met een volume van 1,5 miljard euro. De klanten met een spaarproduct van a.s.r. bank worden voortaan bediend door Centraal Beheer. De afgelopen weken zijn klanten geïnformeerd over deze overgang.

De overname van de portefeuilles door Achmea Bank past bij de strategie van Achmea om verder te groeien met financiële producten en diensten voor nu, straks en later. Er is voldaan aan alle voorwaarden die aan de overname zijn gesteld, zoals ontvangst van de verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche Bank en de instemming van medezeggenschap.


Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: "Vanuit onze coöperatieve identiteit zetten wij ons in voor een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Een goede oudedagsvoorziening maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Deze overname draagt bij aan de schaalvergroting van onze bancaire dienstverlening. We investeren daarbij onverminderd in een verdere verbetering van onze dienstverlening aan onze klanten."

Geplaatst op 02-12-2019


Share on: