Dan Gumpright versterkt leiderschapsteam FRISS als Global VP Products

FRISS heet Dan Gumpright welkom binnen zijn groeiende team. Als Global VP Products zal Dan de ontwikkelingsteams van de onderneming stimuleren nog betere oplossingen te creëren die een unieke combinatie vormen van kant-en-klare risico- en fraude-indicatoren en krachtige AI-technieken, zoals voorspellende modellen, netwerkanalyse en tekst mining, om zo tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van verzekeraars in dit digitale tijdperk.

Dan heeft bijna tien jaar bij BAE Systems gewerkt, waarvan enkele jaren als hoofd Insurance Product Management. Hij was volledig verantwoordelijk voor productontwerp, strategie, omzet, winstmarge en de algehele productprestaties. Later assisteerde hij het team van Truepic bij de ontwikkeling van diens Insurance Technology Division. Dan spreekt regelmatig als opinieleider tijdens verzekeringsconferenties wereldwijd, waaronder de jaarlijkse conferentie van de International Association of Special Investigation Units in 2018 en 2019. Hij heeft voor talloze online uitgaven geschreven, zoals de Coalition Against Insurance Fraud, en hij werd onlangs geïnterviewd voor een column over verzekeringsfraude in het grote landelijke Britse dagblad The Times.
 
"Dan brengt een enorme algemene kennis van verzekeringsfraude mee, inclusief innovatieve methoden om deze te bestrijden", aldus Jeroen Morrenhof, CEO en mede-oprichter van FRISS. "Dankzij zijn magnetische persoonlijkheid legt hij moeiteloos contact met topfunctionarissen van technologieleveranciers en verzekeraars en weet hij exact wat er nodig is om concurrerend te zijn in dit tijdperk van toenemende digitalisering. Ik ken Dan al een aantal jaren en het is duidelijk dat de klant voor hem altijd centraal staat. Ik weet dat hij onze teams zal uitdagen om ervoor te zorgen dat FRISS waarde blijft bieden aan ons groeiende klantenbestand en tijdens onze reis voortdurend zal blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de mondiale standaard voor fraudedetectie te worden."
 
Dan weet als geen ander wat er nodig is om oplossingen te creëren die overal ter wereld werken. Hij focust op producten die gebruiksklare oplossingen bieden voor talloze markten en past ondertussen de benodigde functies om de effectiviteit in specifieke regio's te maximaliseren aan de lokale markt aan. Hij heeft dit unieke perspectief in de loop der jaren steeds verder weten te verfijnen en hij kijkt ernaar uit om dit met zijn nieuwe team te delen.
 
"Ik heb er ontzettend veel zin in om het team van FRISS te komen versterken. Ik bewonder hun werk al jaren en kijk ernaar uit om een stem te hebben in de innovatieve koers die het team blijft varen. Hun oplossingen staan garant voor een volledig geïntegreerde, hybride combinatie van krachtige AI en ruim 600 gebruiksklare risico- en fraude-indicatoren, die door verzekeraars worden gebruikt om real-time risicobeoordelingen en fraudedetectie uit voeren ten behoeve van acceptatie, schadeclaims en fraudeonderzoek. Nu verzekeraars steeds meer opschuiven richting minder arbeidsintensieve processen of automatische verwerking (STP), zal de FRISS Score een zeer belangrijke aanvulling zijn voor hun werkstromen. Hiermee draagt FRISS bij aan de oplossing van het probleem van verzekeringsfraude, dat alleen al in de Verenigde Staten 80 miljard USD kost en wereldwijd voor onnoemelijke schade zorgt. Verzekeringsfraude heeft niet alleen een negatieve invloed op de winst van de verzekeraar, maar het benadeelt bovenal de eerlijke klanten en bedrijven die in het dagelijks leven niet zonder verzekeringen kunnen. Ik zie het als mijn missie in dit team om verzekeraars te helpen deze cyclus te doorbreken en ik kijk ernaar uit om dit met heel veel plezier te kunnen doen."
 
Dan gaat wereldwijd samenwerken met de productteams, om de oplossingen van FRISS te optimaliseren voor de voortdurend veranderende behoeften van verzekeraars in alle regio's. 
Geplaatst op 02-12-2019


Share on: