CDFD PE-examens en toetstermen vanaf 1 april 2020

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) adviseert en ondersteunt de Minister van Financiën inzake vakbekwaamheid in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Met ingang van 1 april 2020 worden de initiële en PE-examens aangepast. Tegelijkertijd worden ook enkele eind- en toetstermen aangepast. Deze wijzigingen zijn gebaseerd op het advies ‘Wft ontwikkelingen 2020’ dat door de Minister van Financiën is overgenomen.

Eind- en toetstermen
In deze link vindt u per Wft-module de eind- en toetstermen die vanaf 1 april 2020 van toepassing zijn op de Wft-examens.


Samenstellingsdocumenten
De PE-examens zijn op beroepskwalificatieniveau samengesteld en bevatten ontwikkelingen uit alle onderliggende modules. Hoe de PE-examens per 1 april 2020 zijn samengesteld leest u in de samenstellingsdocumenten. In de samenstellingsdocumenten vindt u per examen onder andere de ontwikkelingen en toetstermen die in het examen worden bevraagd en de toetsmatrijs.


Tot en met 31 maart a.s. blijven de huidige samenstellingsdocumenten van toepassing op de PE-examens. U vindt de huidige en de nieuwe samenstellingsdocumenten ook bij de downloads op de website van het CDFD.

Geplaatst op 15-01-2020


Share on: