Geslaagde RABS Nieuwjaarsbijeenkomst in het Rotterdam Marriott Hotel

Woensdag 15 januari 2020, precies een week na de VNAB Nieuwjaarsreceptie in De Doelen in Rotterdam, stond de Nieuwjaarsbijeenkomst van de roemruchte RABS op het programma, in het Rotterdam Marriott Hotel.

Uiteraard zijn alle leden op de hoogte van de gebruikelijke omgangsvormen, die voorschrijven dat je elkaar op dit late tijdstip in het overigens nog prille jaar, geen gelukkig nieuwjaar meer kunt wensen.
Een officiële regel is er overigens niet, maar er zijn wel richtlijnen. Zo zou je volgens sommige mensen elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen tot Driekoningen, dat ieder jaar op 6 januari plaatsvindt. Een andere einddatum die veel mensen in hun achterhoofd houden is 15 januari. Dit wordt aangehouden omdat mensen vaak nog een aantal dagen vrij zijn na de jaarwisseling. In de tweede week worden de beste wensen daarom nog ‘geaccepteerd’.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben hun beste wensen pas op 14 januari in het Koninklijk Paleis in Amsterdam overgebracht. Tot en met de nieuwjaarsontvangsten van het koningspaar zijn de beste wensen welkom - daarna start toch echt het nieuwe jaar.
Maar omdat deze 60-jarige en tevens nog springlevende Rotterdamse assurantieclub zo hecht is, ontkomen de leden er niet aan de regels der etiquette spontaan aan hun laars te lappen en bij het weerzien de ander alsnog het beste voor het jaar 2020 te wensen. Het gaat tenslotte om de inhoud en niet om de vorm.

Voorzitter Piet van Dalen had een mooie PowerPointpresentatie bij zijn nieuwjaarsboodschap gepland, maar vanwege de renovatie van de zalen in het Marriott Hotel kon het audio/visuele deel geen doorgang vinden. Nu is improviseren een regulier onderdeel van het vak; derhalve maakte Piet hier geen punt van en heeft hij met zijn intrinsieke power de leden toegesproken. Opvallend was dat de clubactiviteiten en het gedrag van de leden in een mondiaal kader werden geplaatst. Een betere wereld maken wij met elkaar! En zo is het maar net.
Positief denken blijft een voorwaarde om met elkaar te communiceren, zowel in privé als in zakelijk opzicht. Het netwerken binnen de RABS heeft weer een nieuw elan gekregen. Geven en gunnen zijn hierbij de sleutelwoorden. Dit blijft gelukkig in assurantieland niet onopgemerkt, ook deze avond mochten weer twee nieuwe leden worden verwelkomd.

​Kort samengevat, het was een geslaagde bijeenkomst!

RABS
De RABS behoort tot één van de oudere sociëteiten in de tak financiële dienstverlening. Het huidige bestuur streeft naar een gemiddelde groei in ledenaantal van 10% per jaar. Ieder seizoen worden 7 bijeenkomsten georganiseerd, waarbij kennisdeling en persoonlijk samenzijn voorop staan in een zeer aangename omgeving. Vooropgesteld mag worden dat de RABS een actieve sociëteit is met oog voor vernieuwingen en bescherming van haar leden.
Het seizoen van de RABS loopt van september tot juni.

Bent u geïnteresseerd om aan te sluiten bij de RABS, stuur dan een mail naar: http://rabs.nl/contact_us.htm
  

Bron: Ab van der Spek - DEKRA
Geplaatst op 16-01-2020


Share on: