NIS luidt het jaar in bij gastheer Flyct

Afgelopen donderdag is het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS) het jaar 2020 gestart met een drukbezochte bijeenkomst bij Flyct in Capelle aan den IJssel.

Na een smakelijke rijsttafel hieven voorzitter Annemiek van Reenen-ten Kate en algemeen directeur van Flyct Tessa s’-Gravemade het glas op een gezond en succesvol 2020. Annemiek hield een korte overpeinzing waarbij zij de uniekheid van het NIS noemde en roemde en vooruitblikte op het 40-jarig bestaan van de vereniging. Dat wordt gevierd met een lustrum op donderdag 10 september a.s. 
 
Hierna werd het woord gegeven aan “The new generation”. Vier jonge professionals van Flyct verzorgden lezingen over uiteenlopende onderwerpen.

Zo nam Danielle van Schayk ons in een vogelvlucht mee in de rechtspraak op het gebied van whiplashletsel. Alhoewel de rechtspraak eenduidig is hoe om te gaan met niet-objectiveerbaar letsel, lijkt hier in de praktijk nog weinig van terecht te komen. Haar oproep was dan ook: laten we in de praktijk de jurisprudentie eens “gewoon” gaan toepassen.
Vervolgens vertelde Iris Becx over het wetenschappelijk onderzoek dat zij is gestart naar voorspellende factoren van whiplashgerelateerde klachten. In het buitenland werd hier al onderzoek naar gedaan onder (para)medici. Zij is de eerste die dit onderzoek doet onder juridische letselschadeprofessionals. 

Koen Oude Alink gaf vervolgens een boeiende lezing over verjaring. Hierna volgde een spetterende quiz over dit onderwerp. Dat er nog de nodige hiaten in de kennis van de aanwezigen bleek te zijn, maakte de lezing des te zinvoller. 
Als afsluiter nam Eric Benjamins het woord. Hij nam de aanwezigen mee in de generatie Y. In zijn presentatie vertelde hij met welke uitdagingen deze generatie, ook vanwege de grote rol van social media, zoal te kampen heeft.
Na afscheid te hebben genomen van Hans van Bruggen, een letselschademan in hart en nieren, werd de avond afgesloten met een fantastische borrel die tot in de late uurtjes doorging.
 
De volgende bijeenkomst van het NIS staat gepland op 6 februari 2020. Dit keer is DAS Rechtsbijstand te Amsterdam gastheer. Vervolgens staat op 5 maart 2020 de jaarvergadering in Drakenbrug te Baarn gepland. Gezien de sprekers die deze avonden een presentatie zullen geven, beloven ook dit weer mooie bijeenkomsten te worden!
 
Geplaatst op 14-01-2020


Share on: