Klaus-Peter Röhler in Raad van Bestuur Allianz SE

Axel Theis (62), lid van de Raad van Bestuur van Allianz SE, gaat op 31 maart met pensioen na meer dan 33 jaar bij Allianz. Klaus-Peter Röhler (55), momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van Allianz Deutschland AG en Allianz Versicherungs-AG, is per 1 april door de Raad van Commissarissen benoemd tot zijn opvolger.

Röhler zal zijn functie bij Allianz Deutschland AG behouden. Bij Allianz Versicherungs-AG wordt hij per 1 april 2020 opgevolgd door Frank Sommerfeld als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Oliver Bäte, voorzitter van de Raad van Bestuur van Allianz SE, verklaarde: "Klaus-Peter Röhler leidt Allianz Deutschland sinds 2018 naar winstgevende groei en zal deze in zijn nieuwe verantwoordelijkheid duurzaam blijven ontwikkelen. Ik dank Axel Theis voor zijn decennialange, succesvolle werk en ik wil in het bijzonder mijn waardering uitspreken voor zijn expertise en zijn vooruitziende blik in de Raad van Bestuur van Allianz SE gedurende de afgelopen zes jaar. Ik wens hem het allerbeste in zijn persoonlijke leven en in zijn ondernemingen."
 
Michael Diekmann, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Allianz SE, voegt hieraan toe: "Met Axel Theis gaat een zeer gerespecteerde Allianzer, die onze onderneming zichtbaar vorm heeft gegeven, met pensioen. Drie decennia lang was Axel Theis een drijvende kracht achter de voortdurende ontwikkeling van ons schade- en slachtoffersegment wereldwijd. Met Klaus-Peter Röhler wordt hij opgevolgd door een zeer ervaren verzekeringsmanager die als CEO van verschillende eenheden duurzame successen heeft behaald."
 
Geplaatst op 25-02-2020

< VorigeVolgende >


Share on: