LSA Symposion: er is ruimte voor verbetering

Op 31 januari 2020 vond het 31e LSA Symposion plaats in Ermelo met als thema: LSA Revisited, welke lessen zijn er nog te leren? LSA voorzitter Armin Vorsselman opende het congres op ludieke wijze met behulp van een overheadprojector en sheets.

Dagvoorzitter Ton Hartlief zette de toon met zijn inleiding over het juridische perspectief en dankzij zijn goede 'timekeeping' was er voldoende gelegenheid voor discussie en vragen. Vervolgens kwamen er diverse wetenschappers aan het woord om hun visie te geven over onderwerpen als causaal verband, persoonsaantastingen, Wet afwikkeling Massaschade, begroting bij personenschade en medische aansprakelijkheid. Mondo Leone vormde met zijn schatgraversavontuur de hilarische rode draad van de dag.
 

Aan het eind van de dag kwamen twee artsen vertellen over de impact van een tuchtklacht. Beide artsen waren erg open en eerlijk over hun ervaring. Zij pleitten met name voor meer communicatie. 
 

De dag werd afgesloten door de dagvoorzitter met de conclusie dat ons vakgebied altijd in beweging is, maar er in ieder geval de afgelopen jaren progressie is geboekt. Er is echter altijd ruimte voor verbetering. 

 

Geplaatst op 14-02-2020

< VorigeVolgende >


Share on: