Etienne de Cooker verlaat Univé

Etienne de Cooker (52), directievoorzitter van N.V. Univé Schade en N.V. Univé Her, verlaat Univé. Na ruim zeven jaar zal hij per 1 september a.s. zijn taken neerleggen.

Univé is Etienne veel dank verschuldigd voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling die het bedrijf heeft doorgemaakt. Het schadebedrijf heeft zijn producten en processen stevig vernieuwd en realiseert rendabele groei. De technologische agenda ging hand in hand met visie op de business en met de menselijke benadering die voor klanten en medewerkers van Univé van groot belang is. Het herverzekeringsbedrijf is eveneens solide en heeft zijn strategische focus verscherpt.
 
Etienne de Cooker: "Univé heeft de klant in het vizier, en is gericht op de lange termijn. Met een fantastisch team heb ik in goede samenwerking met de Regionale Univé’s mogen bouwen aan de modernisering en performance van het bedrijf. Ook voor de komende jaren liggen er goede en uitdagende plannen, die perspectief bieden, zowel voor Univé Schade als voor Univé Her. Een goed moment om de vleugels, na zeven mooie jaren, weer uit te slaan. Ik wens de mensen van Univé, de klanten en de medewerkers, alle goeds voor de toekomst."
 
Vastomlijnde plannen voor de toekomst heeft De Cooker nog niet. "We zijn nu nog volop bezig om de coronacrisis het hoofd te bieden en dat doe ik met alle inzet en met veel plezier. Na de zomer ga ik wat afstand nemen. Daarna ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Liefst weer bij een bedrijf met een duidelijk doel en een stevige uitdaging. Dat kan in Nederland zijn, maar een buitenlands avontuur sluit ik ook niet uit."
 
Voor Etienne de Cooker wordt een opvolger gezocht, die samen met mededirecteur Marco Nanne voortbouwt op de ingezette koers.
 
Marianne Tijssen (voorzitter Raad van Commissarissen N.V. Univé Schade en N.V. Univé Her): "Etienne heeft een grote bijdrage geleverd aan Univé. In het bijzonder aan de ontwikkeling van het schadebedrijf, dat vitaal en financieel gezond is en ook hoog gewaardeerd wordt door klanten en medewerkers. Daarmee verlaat Etienne een sterk schadebedrijf dat uitstekend is gepositioneerd om ook in de toekomst succesvol en waardevol te zijn voor onze klanten. Etienne heeft samen met zijn collega’s een goed team gebouwd, dat in staat is de ingezette koers voort te zetten. De Raden van Commissarissen van N.V. Univé Schade en N.V. Univé Her en de Raad van Bestuur van de Coöperatie Univé U.A. danken Etienne voor zijn inzet en betekenis voor het bedrijf in de afgelopen zeven jaar en de plezierige samenwerking. Wij zullen Etienne missen, maar wensen hem veel succes bij het vervolg van zijn loopbaan."
Geplaatst op 29-04-2020

< VorigeVolgende >


Share on: