Belang collegialiteit vooral in deze tijd goed te merken

Wiebe Westerhof is CEO van Troostwijk Groep, de holding die boven het taxatie- en expertisebedrijf 'hangt' en waar ook Apresa, Burghgraef van Tiel en Oodit toe behoren. Vanuit zijn werkkamer thuis geeft hij een beeld van het werken tijdens de Corona crisis.

"In onze vakgebieden is het gebruikelijk dat we naar onze relaties toe gaan. En juist dát is nu heel lastig. Maar niet onmogelijk, blijkt in de praktijk. Als we alle voorzorgsmaatregelen in acht nemen, zijn bezoeken nog wel mogelijk, maar duidelijk minder dan normaal. 
 
Wat er nog wél kan
Na een periode waarin we vooral merkten wat allemaal niet meer kon, komen we steeds meer in de modus van “wat kan nog wel”. Daarbij leren we razendsnel beter gebruik te maken van alle technologieën die we hebben of die we versneld ontwikkelen. 
 
Contra-expertises
Naar schades gaan we als contra-expert nog steeds. Bedrijven zijn al gedupeerd door de intelligente lockdown en daar komt dan nog een brand bovenop. Juist dan is hulp nodig. En ook vanuit de evenementenbranche krijgen we verzoeken om de schade in kaart te brengen. Een andere aanleiding, maar het blijft een bedrijfsschade waar we onze kennis bij kunnen inzetten. 
Toch missen we het persoonlijk contact hier wel, vaak hard nodig in een schaderegeling. Digitaal vergaderen gaat goed, maar blijkt soms toch net even minder efficiënt.
 
Taxaties & Risico-inspecties
Onze taxateurs maken nog wel afspraken als de omstandigheden zich daarvoor lenen. Waar dat niet lukt, proberen we telefonisch – en met beeldmateriaal – genoeg inzicht te krijgen om ter overbrugging een supplement te maken op het taxatierapport. Als de verzekeraar dat accepteert, voorkomen we dat de rapporten verlopen. 
Bij onze risico-inspecteurs is het niet anders. Ook daar kunnen we niet altijd terecht. Maar met voldoende inventiviteit vinden we ook hier oplossingen. En als het nog wat langer duurt zullen we de cursussen van Burghgraef van Tiel per video aanbieden. Bij Oodit is men gewend om vanaf kantoor te werken en is de noodzaak om op pad te gaan minder. 
De aanleiding is dramatisch, maar het levert nu wel veel creativiteit op, waar we hopelijk nog langer van genieten. 
 
Troostwijk-kantoren nagenoeg leeg
Zelf zit ik een groot deel van de dag met een koptelefoon op in diverse video meetings. Ook met medewerkers. Je merkt in deze tijd hoe belangrijk collegialiteit is voor iedereen. Een dienstverlening bestaat nu eenmaal uit mensen en dat zijn van huis uit sociale wezens. Zo om de week spreek ik een videoboodschap in voor onze medewerkers om hen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Voor een professionele vlogger heb ik niet al te veel volgers (200), maar de score binnen het bedrijf is goed. We moeten er uiteindelijk samen doorheen zien te komen!"
Geplaatst op 08-04-2020

< VorigeVolgende >


Share on: