Catharina Richter krijgt leiding over Allianz Cyber Center of Competence

Vanaf 1 juni 2020 wordt Dr. Catharina Richter aangesteld als Global Head of Cyber Center of Competence voor de Allianz Group (AZ Group).

Het Cyber Center of Competence (CoC) coördineert en stuurt de onderschrijving en het beheer van cyberrisico's binnen de Allianz Group en is ingebed in Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), de specialist in bedrijfsverzekeringen van Allianz Group die ook al geruime tijd de leverancier is van IT- en cyberverzekeringsoplossingen aan bedrijven.
Catharina Richter zal rechtstreeks rapporteren aan AGCS Chief Underwriting Officer en bestuurslid Thomas Sepp.

Dr. Richter komt van Allianz SE, waar ze nu Head of Digital Regulation is. Deze dienst is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de regelgevingsstrategie voor digitalisering namens Allianz Group en het vormgeven van het regelgevende en toezichthoudende debat voor cyber. Als advocaat van opleiding trad ze in 2000 in dienst als General Counsel bij Mondial Assistance (nu Allianz Partners)  en sinds die tijd was ze hoofd van Distribution & Solutions Legal Europe voor Allianz Global Investors en hoofd van Regulatory Management voor Allianz SE. In haar nieuwe rol als Global Head of the Cyber Center of Competence volgt Dr. Richter Emy Donovan op, die AGCS vorig jaar heeft verlaten.

The Allianz Cyber CoC werd opgericht in 2018 en richt zich op de coördinatie en afstemming van cyberblootstellingen en verzekeringen in het segment commerciële verzekeringen door de hele Allianz Group heen. Het maakt gebruik van de uitgebreide interne expertise bij AGCS, Allianz Re, Allianz Technology en de Allianz P&C OE's om de mogelijkheden van de AZ Group voor cyber- en IT-beveiliging te benutten.

AGCS Chief Underwriting Officer Thomas Sepp zegt: "Cyber is het grootste wereldwijde bedrijfsrisico volgens de Allianz Risk Barometer 2020 en biedt ongelofelijke kansen voor verzekeraars. Tegelijkertijd vereist het ook een centraal beheer, sturing en controle om duurzame groei te behalen. Ik ben verheugd dat iemand met Catharina's achtergrond en bekwaamheid het Cyber Center of Competence nu naar de volgende fase brengt.''

Het bestaande aanbod in AGCS cyber verzekeringen valt nog steeds onder de Financial Lines business line en verantwoordelijkheid van Shanil Williams, Global Head of Financial Lines, ondersteund door Marek Stanislawski als Cyber Underwriting Manager. Het wereldwijde Cyberteam van AGCS zal in volledige afstemming en nauwe samenwerking met de Cyber CoC werken om het cyberverzekeringsaanbod van Allianz Group, dat financiële schadeloosstelling combineert met preventieadvies en crisisbeheersingsdiensten na incidenten, verder te ontwikkelen.
AGCS lanceerde in 2013 een eerste stand-alone cyberverzekeringsproduct en heeft sindsdien een gestage groei doorgemaakt in al zijn belangrijkste markten wereldwijd. In 2019 overschreed AGCS voor het eerst de bruto premie van 100 miljoen euro. 
Geplaatst op 20-05-2020

< VorigeVolgende >


Share on: