IKEA-klanten gewond door ontstopper in fles handgel

Een aantal klanten van de IKEA-vestiging in Haarlem is afgelopen weekend gewond geraakt, toen ze hun handen dachten te ontsmetten met een fles desinfecterende handgel die bij de ingang stond. In werkelijkheid bleek er riool- en gootsteenontstopper in de fles te zitten, per ongeluk verkeerd bijgevuld door een schoonmaakster.

De gevolgen waren eerstegraads brandwonden aan de handen. Politie, brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. 
Op internet circuleert een bericht dat het om werknemers van het woonwarenhuis zou gaan, die in de keuken gewond waren geraakt door ‘een mengsel chemische vloeistoffen’. Er blijken echter ook twee klanten ernstig aan hun handen gewond te zijn geraakt door de bijtende vloeistof. Die zat in een fles desinfecterende handgel, bij de ingang geposteerd om bezoekers de gelegenheid te geven hun handen te ontsmetten voor ze de winkel betreden. Nog voordat de slachtoffers de winkelvloer boven hadden bereikt, begonnen hun handen enorm te branden en pijn te doen. 

Volgens letselschadebureau JBL&G zijn meerdere klanten gewond geraakt door de vloeistof. Toen eenmaal duidelijk was dat er ontstopper in plaats van handgel in de fles had gezeten, waarschijnlijk per ongeluk verwisseld door een schoonmaakster die de fles bijvulde, werden de gewonde klanten opgevangen in het bedrijfsrestaurant. De huisarts van de cliënten, een man en een vrouw uit Noord-Holland, constateerde de volgende dag eerstegraads brandwonden, open wonden en dikke handen.
Werken is er voorlopig niet bij, maar vervelender is nog dat ze voorlopig helemaal niets meer op hun handen mogen smeren. Dus ook geen desinfecterende vloeistof, terwijl dat nu juist zo frequent moet gebeuren. 

Het letselschadekantoor stelt IKEA aansprakelijk voor de kwetsuren van het tweetal en roept andere gedupeerden op zich bij het kantoor te melden. Het woonwarenhuis heeft al wel telefonisch excuses aangeboden. Hoeveel schadevergoeding en smartengeld er eventueel geclaimd gaat worden, is nog niet bekend. Daarvoor is de zaak nog te vers.
Geplaatst op 13-05-2020


Share on: