Maurice Koopman CEO NN Schade & Inkomen

Nationale-Nederlanden benoemt per 1 juni Maurice Koopman (1971) tot CEO Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen. Hij volgt hiermee Leon van Riet op die per 1 juni als CEO Leven en Pensioen toetreedt tot de Management Board van NN Group. Maurice Koopman is directeur bij OHRA, een van de NN-merken. Over de invulling van deze functie wordt later een besluit genomen.

Tjeerd Bosklopper, CEO Nationale-Nederlanden a.i.: "We zijn verheugd dat we Maurice kunnen benoemen. Hij heeft een ruime ervaring in het schadeverzekeringsbedrijf en kent de distributiekanalen, het competitieve landschap en de positie van een verzekeraar in de maatschappij zeer goed. Dit heeft hij onder andere laten zien bij OHRA, waar de klanttevredenheid sterk is verbeterd evenals de operationele efficiency. De afgelopen jaren is ons bedrijf sterk gegroeid. Met de overname van Delta Lloyd en VIVAT Schade zijn we de grootste levens- en schadeverzekeraar van ons land geworden. Met de benoeming van Maurice krijgen we na Leon een CEO die de strategie voor ons schadebedrijf verder vorm zal geven en uitvoeren, waaronder de integratie van Vivat Schade."

Naast Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen wordt Maurice Koopman ook eindverantwoordelijk voor de merken Movir, OHRA, HCS, ABN AMRO Verzekeringen en Zicht. Maurice trad medio 2002 in dienst van Delta Lloyd als Sr. Marketing Intelligence consultant en was tot 2007 lid van de verkoopdirectie Delta Lloyd. Daarna was hij tot 2014 Sr. Manager Underwriting en CCO bij ABN AMRO Verzekeringen. Vanaf 2014 is hij CEO OHRA en Zorg in Arnhem.

Geplaatst op 11-05-2020


Share on: