Robert Kruik; Stiekem vond ik het in het begin wel lekker

Robert Kruik is directeur en partner bij TOP Expertise uit Rotterdam. Robert vertelt hoe hij deze afgelopen bijzondere ofwel boeiende tijd heeft ervaren.

Stiekem vond ik het in het begin wel lekker. De druk was even van de ketel. Er waren plotsklaps veel belangrijkere zaken dan vragen over de afwikkeling van een schadeclaim of de zienswijze van een expert. Die ene scheur in die muur van de woonkamer veroorzaakt door wegwerkzaamheden had ineens geen spoed meer. Of die vermeende verzakte aanbouw na het heiwerk van de buren -  ook die was ineens even niet meer belangrijk. Die bespreking met alle betrokken partijen om standpunten te bespreken kon ook wel even wachten. Heerlijk, even een pas op de plaats. Back to reality. Gelukkig waren er ook nog steeds de schades die wel de normale aandacht bleven vragen omdat de schadelijdende partij simpelweg geholpen moest worden.
 
Maar toen kwamen de zorgen: zou het werk wel doorgaan? Kunnen we al ons personeel aan het werk houden? Hoe gaan we expertise verrichten? Thuiswerken? En ons secretariaat dan? Allerlei vragen dus.
Inmiddels zijn we gewend aan de 'coronasituatie'. Waar we eerst schamper en voorzichtig op pad gingen, of expertise op afstand uitoefenden, gaat dat nu steeds makkelijker. Iedereen raakt er immers aan gewend. Inmiddels blijkt gelukkig ook dat het werk nog steeds in voldoende mate binnenkomt. Niemand hoeft stil te zitten. Bij het maken van afspraken nemen we alle maatregelen door en bereiden we de expertise alvast voor. Dat wordt gewaardeerd. Sowieso wordt het gewaardeerd dat we ondanks alle maatregelen wel nog steeds op pad gaan. Schadelijdende partijen verdienen toch persoonlijke aandacht. 
 
Wat ik stiekem ook wel lekker vond: even geen sociale druk, geen bijeenkomsten, geen verenigingsleven, geen talloze verplichtingen. Even de volledige focus op het bedrijf en het gezin. Maar we zijn nu een behoorlijk aantal weken verder - inmiddels bijna 2 maanden - en nu begint echt het gemis van het sociale leven met vrienden, collega’s, klanten, con-collega’s, etc op te spelen.

Toch heb ik de goede hoop dat we dit jaar nog de draad weer op zullen pakken met elkaar. Hoewel: de draad oppakken? Ik hoop wel dat we wat geleerd hebben van deze periode. Dat we zaken misschien anders, misschien beter moeten inrichten. Wat ik ook hoop? Dat mensen toch frequenter blijven thuiswerken. Dat hebben we nu toch aardig onder de knie na al die weken thuis zitten. Laten we ervoor zorgen dat we niet weer massaal in de ochtend- en avondspits terecht komen. We hebben de afgelopen periode geleerd dat we daar veel flexibeler in kunnen zijn.
 
Ikzelf en het hele team van TOP Expertise BV, wensen iedereen in onze boeiende schademarkt vooral gezondheid, veiligheid maar ook plezier en geluk toe. Pas goed op uzelf en op anderen.
Geplaatst op 20-05-2020

Volgende >


Share on: