Whitepaper BvT toont risico’s laadvoorzieningen in parkeergarages

Burghgraef van Tiel & Partners heeft een whitepaper geschreven waarin gewezen wordt op de risico’s die verbonden zijn aan het laden van elektrische auto’s in ondergrondse parkeergarages.

Deze risico’s ontstaan door de lithiumaccu. Als de batterij van een elektrische auto ontvlamt, kan de branduitbreiding zeer snel plaatsvinden. De brand zal bovendien niet eenvoudig te blussen zijn, waardoor de draagconstructie van het gebouw zwaar kan worden beschadigd. 

Nu er steeds meer laadmogelijkheden voor elektrische auto’s in ondergrondse parkeergarages komen, heeft risicoinspecteur Ronald Koster van Burghgraef van Tiel & Partners, samen met een aantal andere experts, op uitnodiging van BNNVARA een aantal ondergrondse parkeergarages bezocht en zijn visie gegeven op de problematiek. Zie hier de tv-uitzending van Kassa.

Op grond van onder andere de bevindingen van de experts die bij het programma betrokken waren, heeft de brandweer recentelijk een publicatie gelanceerd waarin wordt aangegeven dat het risico van elektrische auto’s in parkeerkelders wordt onderkend. Dit is een eerste stap in de goede richting, want het laat maar weer eens zien dat een brand in een elektrisch voertuig moeilijk kan worden geblust. En als dit gebeurt in een parkeerkelder, dan kunnen de gevolgen zeer groot zijn. Lees ook het artikel via onderstaande link: https://www.brandweer.nl/brandweernederland/nieuws/2020/advies-laadvoorzieningen-parkeergarage

De whitepaper van Burghgraef van Tiel & Partners geeft meer sturing op deze materie. Download hier de whitepaper.

Geplaatst op 30-05-2020


Share on: