Gert van Middelkoop naar Castel Underwriting Agencies

Castel Underwriting Agencies Limited (Castel), het MGA-formatieplatform in clubvorm, heeft Gert van Middelkoop aangesteld als hoofd van haar nieuwe Marine Centre of Excellence.

Van Middelkoop is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van en het toezicht op een marine book of business in de UK en continentaal Europa. Het nieuw opgerichte Marine Centre of Excellence met teams in Londen en in Rotterdam (2018), zal zich richten op alle klassen van het maritieme bedrijfsleven, inclusief lading, romp en aansprakelijkheid.

Van Middelkoop treedt toe vanuit Navigators, waar hij hoofd was van Marine International Division en toezicht hield op alle maritieme activiteiten op het vasteland van Europa, Azië en Latijns-Amerika. Hij heeft senior marine underwriting functies bekleed bij AIG, CV Starr en Torus (nu StarStone). Zijn maritieme ervaring strekt zich uit tot surveying en claims met een aantal jaren werk als marine surveyor en schaderegelaar. 

Mark Birrell, Chief Executive van Casteli: "Gert brengt Castel een ongeëvenaarde staat van dienst en reputatie in de maritieme verzekeringsmarkt. Zijn ervaring en kennis zullen belangrijk zijn als we onze aanwezigheid in deze markt opbouwen en profiteren van de mogelijkheden die de heersende omstandigheden bieden."
 
Gert van Middelkoop licht toe: "Castel heeft een bewezen model dat ondernemende verzekeraars ondersteunt bij het opbouwen van winstgevende boeken. Voor de maritieme markt biedt de huidige verharding van de tarieven, samen met de terugtrekking van een aantal carriers en capaciteit, de mogelijkheid voor een one-stop marine shop die ons nieuwe 'centre of excellence' wordt. Castel biedt ons flexibiliteit, sterke capaciteit en steun om op deze mogelijkheden te kunnen inspelen."
 
Verdere benoemingen in het Marine Centre of Excellence worden in de komende maanden verwacht.
Geplaatst op 08-06-2020


Share on: