GK8 biedt verzekerbare digitale-assetopslag technologie

Klanten van het cybersecuritybedrijf GK8, die gebruik maken van hun technologie, kunnen nu een verzekering afsluiten bij business partner AON met een dekking tot mogelijk 500 miljoen om de digitale activa in hun zorg, bewaring, of controle te beschermen.

Het product van GK8 is verzekerbaar via Aon UK Ltd, waarbij gebruik wordt gemaakt van verzekeringen die worden aangeboden door een panel van verzekeraars onder leiding van Arch Underwriting op Lloyd's Syndicate 2012, dat deel uitmaakt van de Lloyd's-verzekeringsmarkt. 
 
GK8-klanten kunnen de verzekeringspolis activeren om hun activa in bewaring te beschermen tegen een dekkingslimiet tot mogelijk 500 miljoen. De beveiligingstechnologie van het bedrijf is al operationeel en helpt bij het veilig beheren van digitale activa voor onder andere bedrijven als eToro. Dit is een belangrijke doorbraak voor GK8 en zijn institutionele klanten, aangezien een van 's werelds meest vertrouwde verzekeraars zijn stempel van goedkeuring op het bedrijf drukt. Zoals bij elke bloeiende activaklasse brengen digitale effecten nieuwe verzekeringsbehoeften met zich mee. De premieverzekeraars verdienen tot nu toe weinig aan bedrijven met blockchain, maar de markt begint te accepteren dat ook zij veel te bieden hebben in hun risico-/opbrengstvergelijking.
 
De Aon-polis voor GK8-klanten is bedoeld voor interne diefstal, maar ook voor externe diefstal, verlies, schade of vernieling van de activa die zijn opgeslagen. De premie is om twee redenen relatief laag. Ten eerste is de behoefte aan verzekering sterk afhankelijk van de manier waarop de klant gebruik maakt van de beveiliging en de processen die door GK8 worden geboden. Ten tweede werd de technologie van GK8 beoordeeld als een technologie met een extreem laag risico. Het bedrijf hield in februari een succesvol bounty-programma* waaraan meer dan 700 ethische hackers hebben meegewerkt. Geen enkele hacker was succesvol.
 
Met de steun van zes lopende patenten die door gerenommeerde industrie- en academische experts worden onderschreven, combineert GK8 zijn onbereikbare Bitcoin wallet met een ultraveilige MPC-wallet om de Return On Investment (ROI) voor hackers te veranderen. De Bitcoin wallet, die alleen gegevens doorgeeft en dus totaal onbereikbaar is, beschermt het overgrote deel van de transactie, terwijl de MPC-wallet de rest beschermt. Dit betekent dat een hacker veel meer zou moeten investeren in het inbreken in de MPC-wallet dan hij ooit zou kunnen verdienen met het stelen ervan. De oplossing van GK8 maakt daarom hot-wallet functionaliteiten mogelijk via de MPC, terwijl de veiligheidsstandaard van de volledig hack-proof cold wallet wordt benut.
 
GK8's on-site digital asset custody systeem combineert een hack-proof digitale wallet met een nieuwe klasse van MPC, die samen een ongekend niveau van risicobeoordeling en -beperking implementeert, met institutional-grade compliance, naadloze API-integratie en lage transactiekosten. De technologie stelt financiële instellingen in staat om een hoge mate van toegang te krijgen tot digitale activa en gerelateerde informatie zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid, omdat het de instelling in staat stelt om het gehele proces van digitaal vermogensbeheer uit te voeren, inclusief het verzenden van een ondertekende transactie naar de blokketen, zonder dat er een directe of indirecte internetverbinding nodig is.
 
"We hebben hard gewerkt om de oplossing van GK8 aan te tonen aan de verzekeraars, zodat de klanten kunnen profiteren van een vooraf overeengekomen verzekeringsdekking om de digitale activa in hun zorg, bewaring of controle te beschermen," zegt Tom Davis, Client Director van Aon UK Ltd. "Als zodanig zijn we verheugd om dit aanbod te vergemakkelijken voor klanten van GK8 die voldoen aan de beveiligingsaanbevelingen van het bedrijf."
 
"Vaak zien we dat mensen een verzekeringspolis afsluiten en dan in het totale fonds ruim boven de limiet van die verzekeringspolis zitten," zegt Lior Lamesh, CEO van GK8. "Voor ons was het dus een belangrijke garantie dat wanneer een klant aan boord van ons platform is, de volledige waarde van zijn activa verzekerd is."
 
Over GK8
GK8 is een cybersecuritybedrijf dat een high-security custodian oplossing biedt voor het bewaren en beheren van digitale activa. De technologie stelt financiële instellingen in staat om het gehele proces van digitaal vermogensbeheer uit te voeren, inclusief het versturen van transacties naar de blockchain, zonder dat er een internetverbinding nodig is. De beveiligingstechnologie van GK8 helpt nu al bij het veilig beheren van digitale activa voor klanten die meer dan 1 miljard dollar aan digitale activa beheren. Het bedrijf werd in juli 2018 opgericht door CEO Lior Lamesh en CTO Shahar Shamai, die eerder de strategische activa van de staat Israël beschermden tegen cyberaanvallen. GK8's investeerders en adviesraad omvat Check Point oprichter Marius Nacht, Israëlische Bank Korting, Zcash oprichtende wetenschapper professor Eran Tromer en voormalig hoofd van een Israëlische intelligentie cybersecurity eenheid Ilan Levanon.

*Een bug bounty-programma wordt aangeboden door organisaties en softwareontwikkelaars. Het doel van zo’n programma is om met de kennis van ethische hackers kwetsbaarheden op te sporen in online applicaties. Als er iets wordt gevonden, betaalt het bedrijf een vergoeding aan de ethische hacker.
 
Geplaatst op 09-06-2020


Share on: