Nederlanders weinig besef van totale waarde mobiele elektronica

Nederlanders hebben thuis voor een veel hoger bedrag aan mobiele elektronica dan ze zelf denken. 54% denkt voor 500 euro tot 3.000 euro aan deze apparaten in huis te hebben, maar deze zijn in werkelijkheid meer waard. Dit blijkt uit een representatief onderzoek dat Kantar uitvoerde in opdracht van Nationale-Nederlanden. Ook denkt een derde van de Nederlanders dat deze mobiele elektronica wél verzekerd zijn, maar weten mensen dit vaak niet zeker.

Een huis vol mobiele elektronica
Elk Nederlands huishouden heeft ze: smartphones, tablets, laptops, smartwatches en headsets. Mobiele elektronica. Van elk type mobiele apparaat heeft een gemiddeld huishouden één tot twee stuks in huis. Van smartphones zelfs 2,5. In totaal gaat het gemiddeld om 11,7 draagbare apparaten per Nederlands huishouden. Gezinnen met meerdere kinderen hebben de meeste draagbare apparaten in huis: gemiddeld 15,2. Vier daarvan zijn smartphones en meer dan 2,5 zijn koptelefoons. Ook heeft deze groep relatief veel laptops in huis, gemiddeld meer dan 2,5.

Mobiele elektronica buiten de deur
Mobiele elektronica houden we niet allemaal binnenshuis, zo blijkt uit het onderzoek. Vijf op de tien Nederlanders nemen dagelijks voor een waarde van 500 tot 3.000 euro aan draagbare apparaten mee naar buiten. Op een gewone werk- of schooldag gaat de telefoon vrijwel altijd mee. Laptops en tablets laten we doorgaans wél thuis. Op vakantie gaat de tablet vaker mee. Zeker bij gezinnen met meerdere kinderen. 63% van deze groep neemt deze mee op reis. Tijdens een dagje uit neemt 99% van de Nederlanders zijn telefoon mee. Een kwart van de stellen die met z’n tweeën een dagje uit gaan, neemt voor meer dan 1.500 euro aan mobiele elektronica mee.

Alle mobiele elektronica van het gezin in één keer verzekerd
De mobiele apparaten zijn bij elkaar meer waard dan Nederlanders denken. De waarde die Nederlanders opgeven is volgens het onderzoek lager dan hoeveel deze apparaten gemiddeld daadwerkelijk waard zijn. Bovendien zijn van veel Nederlanders de mobiele apparaten onverzekerd. Zo weet 18% zeker dat ze niet verzekerd zijn voor schade of diefstal van mobiele elektronica. Nog eens 21% denkt niet verzekerd te zijn en 34% denkt van wél, maar weet dit niet zeker.

Klik hier voor een samenvatting van het onderzoek en de informatiepagina voor adviseurs.

Geplaatst op 30-06-2020


Share on: