Reisverzekeraars op hun hoede voor code oranje

Nu de eerste golf van de corona-uitbraak achter ons ligt en de zomervakanties in aantocht zijn, bereiden veel Nederlanders zich voor op een vakantie in het buitenland. Een kritische blik op de reisverzekering hoort daar onderdeel van uit te maken, zeker als de bestemming een ‘oranje’ reisadvies heeft zoals Turkije. De kans is groot dat een al bestaande doorlopende reisverzekering in dat geval niets waard is.

MoneyView onderzocht de reisdekking van negenentwintig verzekeraars en concludeert dat ruim een derde van de reisverzekeringen totaal geen dekking biedt voor vakantie in ‘oranje’ gebieden. Ook niet als een schade niets te maken heeft met corona. Bij de helft van de polissen wordt schade die te maken heeft met corona grotendeels of helemaal uitgesloten. Wordt een camera gestolen of breek je bijvoorbeeld je been door een valpartij, dan zijn de kosten wel verzekerd.

Wie naar een ‘geel’ gebied op vakantie gaat, hoeft zich hierover geen zorgen te maken. Alle onderzochte reisverzekeringen bieden gewoon dekking. Dat wordt ánders als tijdens de vakantie het reisadvies voor het betreffende land door het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt aangepast van geel naar oranje. Het devies van reisverzekeraars is dat hun verzekerden het gebied dan zo snel mogelijk verlaten. Wie langer op de vakantiebestemming blijft dan noodzakelijk, doet dat grotendeels op eigen risico. De dekkingsbeperkingen voor oranje reisbestemmingen zullen dan alsnog van toepassing zijn.

Op nederlandwereldwijd.nl vindt u de reisadviezen van de overheid. Op moneyview.nl/corona kunt u lezen hoe de verschillende reisverzekeraars omgaan met die reisadviezen. 
Geplaatst op 30-06-2020


Share on: