TenCate Industrial Fabrics ontwikkelt brandwerend doek voor bloemenkwekerij

TenCate Geosynthetics is een Nederlands bedrijf met een lange historie in textiel en kunststoffen in de grondbouw, wegenbouw en waterbouw. In de tuinbouw is het bedrijf actief onder de naam TenCate Industrial Fabrics. Vanwege het feit dat alleen brandwerende geveldoeken te verzekeren zijn, heeft tenCate een geveldoek ontwikkeld dat brandvertragend is en een betaalbaar alternatief biedt voor het gronddoek.

De volledige naam van het doek is 'Nicolon vertical screen white'. Het geveldoek wordt geleverd door textielleverancier TenCate Industrial Fabrics.

Tot nu toe gebruiken veel telers gronddoek als tussengeveldoek. Dit is echter niet helemaal lichtdicht en ook niet brandwerend. Aangezien alleen brandwerende doeken te verzekeren zijn, heeft TenCate Industrial Fabrics een speciaal geveldoek ontwikkeld dat niet alleen een brandvertragend werkt, maar ook een betaalbaar alternatief biedt voor het gronddoek. Afgelopen week heeft dit doek de test ondergaan om een certificaat voor brandwerendheid te behalen. Daarin heeft het doek klasse 2 behaald in de NTA8825-testmethode.
 
De Verenigde Staten zijn voor TenCate Industrial Fabrics de grootste markt. Om ook in de Europese tuinbouwmarkt een positie te verwerven, wordt het productenpakket aangepast voor de Europese markt. Het doel van TenCate is om een totaalleverancier te worden voor technisch textiel in de tuinbouw. Ze hebben al schaduwnet, windbreekgaas, insectengaas, hagelnetten, gronddoek, looftrekdoek, stabilisatiedoek en in de toekomst willen ze uitbreiden met schermdoeken. 
 
Kwekerij Zijdezicht in De Lier heeft de primeur en heeft een anderhalve hectare grote uitbreiding van de chrysanten- en asterkwekerij volledig voorzien van een brandwerend doek van TenCate. 
Geplaatst op 30-06-2020


Share on: