Integratie Vanbreda Risk & Benefits en Proteus Risk Solutions

Om de maritieme verzekeringen van Vanbreda Risk & Benefits verder te versterken, nam Vanbreda in 2018 een participatie in de nichemakelaar Proteus Risk Solutions. Begin dit jaar besliste de verzekeringsmakelaar om de volledige controle over Proteus te verwerven. Beide marine teams gaan samen verder onder de naam 'Vanbreda Marine'.

Pedro Matthynssens, CEO van Vanbreda Risk & Benefits: “Voor Vanbreda betekent deze overname een belangrijke nieuwe stap in de uitbouw van onze marine-activiteiten. Voor Proteus biedt de samenwerking met Vanbreda de kans om nog meer focus te leggen op de cliënten waardoor de groei van de voorbije tien jaar ononderbroken kan worden verdergezet.”


Dirk Olyslager, Chief Marine Officer van Vanbreda Marine en voormalig CEO van Proteus: “Om de efficiëntie van de dienstverlening aan de klanten van Vanbreda en Proteus te optimaliseren, werd beslist om de twee marine teams te laten samensmelten. De ploegen zullen hun activiteiten gebundeld verderzetten vanuit de Vanbreda Building onder de merknaam ‘Vanbreda Marine’.”


Deze afdeling zal worden aangestuurd door een management team onder leiding van Dirk Olyslager, bijgestaan door Wim Lanclus en Yvan Moerenhout, die allebei over een brede internationale marktkennis en jarenlange risk management-ervaring beschikken. Vanbreda Marine bestaat uit een team van 33 specialisten waaronder tien brokers en meer dan twintig claims handlers en service providers.


Met de omvang van deze ploeg biedt Vanbreda Marine een aanzienlijke uitbreiding van capaciteit voor polisbeheer en risk management-advies op maat. De gespecialiseerde marine-afdeling van Vanbreda Risk & Benefits staat garant voor doorgedreven kennis voor elke maritieme deelactiviteit en kan een beroep doen op een uitgebreid internationaal netwerk van verzekeraars. Dirk Olyslager: “Vanbreda Marine beschikt over de sterkste marineploeg in België en heeft het potentieel om verder uit te groeien tot een toonaangevende speler in Noord-West Europa.”

Geplaatst op 24-07-2020

< VorigeVolgende >


Share on: