Omzet CMS 1,426 miljard euro wereldwijd

Internationaal advocatenkantoor CMS boekt een omzet van 1,426 miljard euro in het boekjaar 2019. Dit betekent een groei van 4,5% ten opzichte van het jaar ervoor.

Foto: Willem Hoorneman

Voorzitter Pierre-Sébastien Thill zegt hierover het volgende: "Deze resultaten laten zien dat we goed op koers liggen met onze strategie om een advocatenkantoor van wereldklasse te worden; gedreven door technologie en gericht op belangrijke economische sectoren die wereldwijd ondersteuning nodig hebben."
 
Hij vervolgt: "Sinds het einde van het jaar staan veel van onze cliënten door de uitbraak van COVID-19 voor uitzonderlijke uitdagingen. Gedurende deze crisis lag onze focus op het hoogwaardig en tijdig juridisch advies geven en tegelijkertijd het welzijn van onze mensen waarborgen. Deze focus is nu aan het verschuiven naar het helpen van bedrijven bij het plannen voor de volgende fase en de onvermijdelijke economische gevolgen. Onze voorsprong is de wereldwijde kennis waar CMS over beschikt. Deze kennis zullen wij inzetten om onze bestaande en potentiële cliënten zo snel mogelijk terug te laten keren naar een gezonde situatie." 
 
Willem Hoorneman, managing partner van CMS in Nederland, over de jaarcijfers: "Als internationale organisatie, vertegenwoordigd in 43 landen, tonen de resultaten dat onze structuur stevig is. Onze continue geografische uitbreiding zorgt ervoor dat wij vanuit Nederland onze cliënten wereldwijd kunnen blijven bedienen. We zullen dan ook over de landsgrenzen heen blijven kijken en onze internationale positie verder verstevigen. Natuurlijk blijven we dicht bij onze cliënten om hun belangen te behartigen en hen te begeleiden in deze uitdagende tijden."
 
Investeren in wereldwijde groei
Vorig jaar is CMS begonnen met investeren in de ontwikkeling van Lupl, het eerste open platform voor juridische zaken ter wereld. Lupl synchroniseert alles wat met een bepaalde juridische kwestie te maken heeft in één enkele, beveiligde ruimte. Hierdoor zal de manier waarop advocatenkantoren en juridische afdelingen samenwerken aan complexe projecten met grote belangen veranderen. In mei 2020 is de bètaversie van Lupl gelanceerd en zeer goed ontvangen in de juridische wereld. De definitieve versie komt naar verwachting begin 2021 uit. 
 
In oktober 2019 heeft CMS bekendgemaakt dat RM Partners en Daly & Inamdar Advocates – gevestigd in respectievelijk Zuid-Afrika en Kenia – onderdeel zijn geworden van CMS. De uitbreiding verstevigt de aanwezigheid van CMS in Afrika, dat ook al kantoren had in Angola, Algerije en Marokko. Executive Partner Duncan Weston: "Als organisatie met een internationale visie vinden wij dat echte innovatie in de juridische sector alleen tot stand kan komen middels een collectieve mentaliteitsverandering. Een verandering die leidt tot de eliminatie van eigen, gesloten systemen en die de terughoudendheid tot samenwerking tegengaat. Door de ontwikkeling van Lupl te ondersteunen en het onderliggende idee van wereldwijde samenwerking te koppelen aan onze geografische uitbreiding, hopen we de komende decennia ingrijpende veranderingen in onze sector teweeg te brengen."
 
Versterking van onze positie op belangrijke markten
In 2019 plaatsten Bloomberg, Mergermarket en Thomson Reuters CMS op basis van het aantal gesloten deals op nummer 1 in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de EEG en de Benelux. In Nederland werkte CMS aan een reeks grote (inter)nationale zaken. Zo begeleidde CMS Essent (onderdeel van innogy SE) bij de overname van de duurzame energiemaatschappij Vandebron. Daarnaast adviseerde CMS onlangs biofarmaceutisch bedrijf Immatics, dat zich bezighoudt met het onderzoek en de ontwikkeling van immuuntherapieën tegen kanker met behulp van T-cellen, bij de bedrijfscombinatie met Arya Sciences Acquisition Corporation en notering op Nasdaq. De opbrengst van deze transactie is 253 miljoen dollar. CMS adviseerde ook de Zuid-Koreaanse investeerder Kiwoom Asset Management bij de aankoop van het prominente kantoorgebouw Queens Towers in Amsterdam voor 130 miljoen euro van Blackstone. Ook begeleidde CMS CBRE Dutch Residential Fund bij de aankoop van een woningportefeuille (meer dan 1.000 woningen op 23 locaties) van een Nederlands pensioenfonds. Het betrof een zogenaamde swap deal, waarbij de verkoper werd betaald in participaties in de koper.
 
Aanhoudende groei binnen de sector
In de meeste jurisdicties zijn de zaken stabiel gebleven, grotendeels dankzij een succesvolle verschuiving naar werken op afstand. Ondertussen blijft de omzet organisch groeien. In 2020 heeft CMS wereldwijd 41 nieuwe partners benoemd, waarvan 40% vrouw. Deze nieuwe partners zijn verspreid over 15 steden in Europa, Latijns-Amerika en Afrika en werken binnen een breed scala aan praktijken en sectoren. 
 
Executive Director Matthias Lichtblau voegt hieraan toe: "Deze promoties zijn een duidelijk teken dat CMS blijft streven naar groei en uitbreiding. Het internationale karakter van onze teams, in combinatie met specialistische kennis van hun eigen markten, stelt ons in staat onze cliënten van kwalitatief, hoogwaardig juridisch advies te voorzien. Onze wereldwijde uitbreiding en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid gaan hand in hand, zowel intern als bij de advisering van onze cliënten. Wij hechten dan ook zeer veel waarde aan handhaving van de ESG-normen voor milieu, sociaal beleid en goed bestuur en werken aan een duurzame bedrijfsvoering."
Geplaatst op 14-07-2020

< VorigeVolgende >


Share on: