Opnieuw Nederlander benoemd in stakeholdergroep EIOPA

Gisella van Vollenhoven, lid van de Raad van Commissarissen van a.s.r., is per 21 juli 2020 benoemd in de stakeholdergroep over (her)verzekeringen van de European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA). De benoeming is voor een periode van vier jaar.

EIOPA, de Europese toezichtautoriteit voor verzekeraars, raadpleegt de Insurance and Reinsurance Stakeholder Group (IRSG) over onder meer technische standaarden, guidelines en aanbevelingen. Ook kan de IRSG op eigen initiatief adviseren over elk onderwerp dat zij relevant vindt met betrekking tot de taken van EIOPA. Hiermee is de IRSG een belangrijk gremium voor de Europese beleidsontwikkeling en wetgeving over verzekeraars.

In de vorige mandaatperiode waren Miranda Hendriks, (voormalig) CFO van Univé, en Roger Laeven, professor aan de Universiteit van Amsterdam, lid van de IRSG. In die periode lag de nadruk van het werk op prudentiële onderwerpen, consumentenbescherming, duurzaamheid en het Pan-Europees Persoonlijk Pensioenproduct. Het Verbond onderhoudt via de afdeling Algemene Beleidszaken (ABZ) en de Commissie Financieel Economische Zaken (CFEZ) contact met de IRSG.

Het Verbond is zeer verheugd met de benoeming van Gisella van Vollenhoven, waarmee er vanuit Nederland goede en professionele inbreng blijft in de vormgeving van het Europese toezicht op verzekeraars en premiepensioeninstellingen. Wij wensen haar veel succes toe.

Michaela Koller, directeur-generaal van Insurance Europe, is in de eerste vergadering gekozen tot voorzitter van de IRSG.

Bekijk hier de lijst met 30 IRSG-leden

Geplaatst op 31-07-2020

< VorigeVolgende >


Share on: