Usain Bolt op yogaretraite in nieuwe Europese campagne Allianz Direct

Nadat de samenwerking met de snelste man ter wereld begin dit jaar van start ging, komt online verzekeraar Allianz Direct nu met een nieuwe Europese campagne voor woonverzekeringen waarin Usain Bolt op yogaretraite gaat. De boodschap van de campagne is: 'your home directly insured online', oftewel: 'je huis direct online verzekeren'.

Na het toevoegen van woonverzekeringen aan het portfolio van de online verzekeraar in 2018, is dit de eerste Europese campagne van Allianz Direct die zich specifiek richt op deze verzekering. 

Campagne schieten op afstand
Waar voor de eerste Europese campagne met Usain Bolt het team vanuit Nederland afreisde naar Jamaica, was dit vanwege de COVID-19 restricties niet mogelijk. Op creatieve wijze wist Allianz Direct de nieuwe campagne samen met reclamebureau Alfred toch te realiseren. Natasja Staal, Senior Marketeer bij Allianz Direct, vertelt: “We zijn erg blij met het eindresultaat, dat wederom goed past bij onze propositie om online makkelijk en snel direct je verzekering af te sluiten. Dit ondanks de uitdagingen waar wij tegenaan liepen vanwege het coronavirus, waardoor het bijvoorbeeld niet mogelijk was om op locatie aanwezig te zijn.”

Jorn Kruijsen, Creative Director bij Alfred, vult aan: “We draaiden de commercial eerst in Nederland, waarbij we gebruik maakten van een stand-in voor Usain. Die commercial hebben we ge-edit, om vervolgens deze scenes door Usain voor een green screen opnieuw te laten doen. Dat klinkt omslachtig, maar omdat we door de stand-in, een Nederlandse acteur, exact wisten wat we nodig hadden, konden we Usain snel en efficiënt aansturen.”

Rustig aan
In de nieuwe campagne gaat de voormalige sprinter uit Jamaica op yogaretraite. Want als snelste man ter wereld, dien je op z’n tijd ook even rustig aan te doen. Tijd voor reflectie, tijd om na te denken. Over waardevolle spullen in huis bijvoorbeeld, zijn die wel verzekerd? Tijd, dus, voor Bolt om te checken of hij een woonverzekering heeft en direct af te sluiten bij Allianz Direct!
Geplaatst op 24-08-2020


Share on: